Benago posedmé v řadě vítězně, z Vlkanče přivezlo výhru 3:1

05.06.2012 20:59

Vlkaneč - Bílé Podolí B 1:3 (0:1)

Do Vlkanče jeli Podolští s vědomím, že jim první místo v tabulce nikdo nevezme, zároveň však chtěli potvrdit tuto pozici a pokusit se dohrát soutěž bez porážky. To se jim stále může splnit, jelikož z Vlkanče si odvezli všechny body, které byly za zlepšený výkon ve druhé půli zasloužené.

První poločas ale rozhodně nevypadal na souboj prvního s předposledním. Domácí byli velmi dobře připravení a namotivovaní, dokázali si dát přihrávky po zemi a prvních dvacet minut byli lepším mužstvem. Dostali se i do gólové šance, ale nebezpečná střela mířila jen do boční sítě. Nutno říci, že hosté to domácím ulehčovali nepřesnými přihrávkami a nedůrazem v soubojích. Po dvaceti minutách si však hosté zvykli a začali hrát - Vávrovi balon v dobré pozici uskočil, Tomanovu střelu zblokovali obránci, Kupka mířil k tyči, ale brankář vyrazil na roh. Ve 35. minutě Šváb zahrával roh a Toman s Chmelařem se na přední tyči málem poprali o to, kdo umístí pěkný centr do brány - nakonec se to povedlo prvnímu jmenovanému - 0:1. Hosté si vedení pohlídali, ale další branku nepřidali, poločas skončil jejich jednogólovým vedením.

Druhý poločas začali Podolští dobře a chtěli přidat druhou branku, ale domácí hráli sympaticky a nenechali soupeři nic zadarmo. V 59. minutě po přímém kopu z poloviny hřiště hlavičkoval Löwy ve vápně osamocený a domácí vyrovnali na 1:1. Hosté neznervózněli a opět do vedení je mohl poslat Čakovský, který obešel i brankáře, ale na poslední chvíli mu míč před prázdnou bránou ukopl obránce na roh. V 70. minutě vysunul R. Toman Chmelaře, který přehodil vyběhnuvšího brankáře - 1:2. Ovšem i podruhé mohli domácí srovnat - v 75. minutě kopali penaltu, ovšem Nečas ji výborným zákrokem vyrazil! Rozhodnutí přišlo až v 88. minutě, kdy Vávra pasem za obranu našel Kachmarského, který brankáře pěkným lobem překonal potřetí - 1:3.

Podolští si z Vlkanče odvezli tři body, které mají svojí váhu - domácí hráli dobře a kdyby za stavu 1:2 proměnili penaltu, možná by jeden bod získali. Na kdyby se ale nehraje. Podolské benago čeká v sobotu zápas na půdě posledního týmu tabulky Okřesanče - hraje se v sobotu v 17 hodin souběžně s utkáním A týmu Bílé Podolí - Poříčí.

Tabulka: B - tým

Branky: 59. Löwy - 35. R. Toman, 70. Chmelař, 88. Kachmarskyy

Sestava: Nečas - Doubek (55. Heřmanský), Lukáš Toman, Jakub Fejfar (73. Dospěl), Jansa - Vávra, Radek Toman, Šváb, Čakovský - Chmelař (83. Kachmarskyy), Kupka.

Zpět