Benago potvrdilo úšpěšný víkend výhrou na Klukách

26.03.2014 07:09

Kluky - Bílé Podolí B 2:4 (1:2)

Na Kluky nemá podolské benago zrovna pozitivní vzpomínky (rozlučková prohra 0:3). I tentokrát se o den dříve slavilo - tentokrát se však žádný debakl nekonal a Podolští měli hru pod kontrolou.

Zápas začali lépe hosté - v 8. minutě brankář Vavřina podcenil přímý kop ze 30 metrů, ani si nepostavil zeď a Mužátko poslal o tyč míč do brány - 0:1. V první půli domácí hrozili hlavně ze standardních situací, kde byla znát jejich výšková převaha. Ve 38. minutě se dočkali vyrovnání, kdy roh sice podolská obrana odvrátila, ale jen k volnému Šrámkovi, který míč propasíroval mezi tyč a Beranovy rukavice - 1:1. Ještě do poločasu hosté stihli odpovědět - Kupka si narazil se Štočkem a předložil míč do druhé vlny Spáčilovi, který potvrdil pověst nejlepšího střelce benaga a z vápna míč krásně zakroutil do šibenice - 1:2.

Druhý poločas také začali lépe Podolští - ve 49. minutě využili zmatků v obraně Kluků, kdy obránce zahrál malou domů brankáři metr od brankové čáry. Nepřímý volný kop rozehrál Spáčil na Švába, který prostřelil zeď stojící na brankové čáře - 1:3. Jenže už v 53. minutě bylo vyrovnáno - na brankové čáře zaskakoval za Berana Mužátko a i když ruka byla u těla, rozhodčí Fidra odpískal penaltu - 2:3. Domácí se hnali za vyrovnáním, ovšem Beran centry po standardních situacích sbíral a ze hry se Kluky do zakončení nedostaly. Na druhé straně mohl znovu na rozdíl dvou branek zvýšit Šváb, ale na brankové čáře míč zastavil obránce, následnou Kupkovu dorážku Vavřina skokem k tyči vyrazil. V 62. minutě postupoval Kachmarskyy sám na Vavřinu, ale nezamířil mezi tři tyče. Až v 86. minutě přišla rozhodující branka - po Švábově centru zakončil hlavou Toman - 2:4.

Import tří bodů ze hřiště Kluků je dobrým základem pro jarní boje ve III. třídě. Už v sobotu přijede Sedlec B, proti kterému budou chtít Podolští získané body potvrdit na domácí půdě. Hraje se od 16 hodin a snad se počasí do té doby umoudří.

Tabulka: B-tým

Branky: 38. Šrámek, 53. Ozstatní z penalty - 8. Mužátko, 43. Spáčil, 49. Šváb, 86. Toman.

Sestava FC: Beran - Jansa, Mužátko, Kupka, Spáčil (88. Horký) - Kachmarskyy, Skala, B. Šváb, R. Toman - Štoček (46. Brunclík), Doubek (86. J. Švadlenka).

Rozhodčí: Fidra.

Zpět