Benago potvrdilo výhru z venku, Sázavu porazilo s čistým kontem

04.10.2022 22:12

Bílé Podolí B - Sázava B 3:0 (1:0)

Po pěti kolech měli Podolští jediný bod a krčili se u dna tabulky, o dvě kola později je situace mnohem veselejší. Tři body z Vlkanče bylo potřeba potvrdil i na domácí půdě, což se proti sázavské rezervě podařilo díky brankám Tyšera, Švadlenky a Horálka.

Podolští do zápasu vstoupili aktivně a v 7. minutě se dostal k hlavičce ve vápně Tronchev, ale Dytrich byl pozorný. V 16. minutě zahrozil Švadlenka, který se opřel do míče z voleje a brankář se jen ohlédl, ovšem střela mířila vedle. Ve 24. minutě se domácí dočkali, když po individuální akci rozvlnil síť Tyšer - 1:0. Navýšit náskok mohl Švadlenka, jeho hlavička šla však jen do středu brány, takže hostující gólman neměl problém zasáhnout. Poločas skončil těsným vedením Kobylek 1:0.

Hosté se v první půli do šance nedostali, v té druhé však začali lépe, i když ránou zpoza vápna Pokorného příliš nezaměstnali. To v 52. minutě už musel podolský brankář vytáhnout skvělý zákrok proti střele do šibenice! Šance však měli i Podolští: Tyšer na zadní tyči mířil do odkryté brány, ale míč nedokázal usměrnit mezi tři tyče, Spáčil se pěkně uvolnil, jenže mířil vedle, stejně jako o chvíli později Švadlenka. Domácí uklidnila až 60. minuta, kdy Tyšer našel ve vápně Švadlenku, a ten zvýšil na 2:0. Podolští měli nadále převahu a třetí branku mohl přidat Spáčil, Muller nebo Tyšer, úspěšní však nebyli. Až v 80. minutě se do míče z 25 metrů opřel Horálek a stanovil konečný výsledek na 3:0.

Třešničkou na vítězném dortu je nula na kontě inkasovaných branek, na které se podíleli oba brankáři Pokorný s Volencem. Shodou okolností poslední čisté konto proběhlo v minulé sezóně také proti Sázavě, kde se hrálo bez branek. Tentokrát Podolští třikrát skórovali a zaslouženě zvítězili. V tabulce mají 7 bodů, což průběžně stačí na 9. místo. Vylepšit se ho Kobylky pokusí v Chotusicích, hraje se v neděli od 16:00.

Branky: 24. Tyšer, 60. Švadlenka, 80. Horálek.

Sestava BP: Pokorný (65. Volenec) - Jan Švadlenka (63. Fojtík), Cakl, Štoček ml., Doubek - Dvořák, Skala (46. Muller), Spáčil, Tronchev - Tomáš Švadlenka, Tyšer (78. Horálek).

Sestava Sázava B: Dytrich - Sedláček, Rais, Míšek, Švehla, Mařinec, Zeman, Novák, Král, Dytrich T., Koštuřík. Střídal: Dytrich Š.

Rozhodčí: Hejduk Zdeněk.

Diváků: 30.

Zpět