Benago předvedlo úchvatný obrat na Horkách a bere tři body

22.10.2016 17:47

Horky - Bílé Podolí B 3:5 (3:1)

Podolská rezerva nastoupila k dalšímu zápasu III. třídy na Horkách, které byly v tabulce předposlední. V prvním poločase se domácí velmi snadno ujali tříbrankového vedení, ale Podolští se dostali díky dvěma brankám Horkého na dostřel a málokdy vídaný obrat dokonali Štoček, Mužátko a Kachmarskyy.

Ač tomu průběh zápasu nenapovídá, tak lépe začali hosté - už ve 2. minutě uvolnil Horký krásně Weilnicha, který však napálil jen vyběhnuvšího Marečka. Podobná situace se opakovala v 5. minutě - tentokrát domácí brankář zneškodnil Kachmarského zakončení. V 8. minutě z ničeho nic udeřilo na druhé straně - Podolští si nepohlídali dlouhý aut a Kodeš trefil míč ideálně na zadní tyč - 1:0. Hra v poli byla vyrovnaná, ale domácí byli mnohem efektivnější v zakončení - v 17. minutě Vondráček napálil míč z vápna do šibenice - 2:0. Než se hosté rozkoukali, tak už prohrávali o tři branky, protože velkou chybu obrany využil ke snadnému skórování Ilizi. Podolští se nechtěli vzdát, ale míč je neposlouchal a laciné ztráty ve středu hřiště byly vodou na mlýn v pohodě hrajících domácích. Až ve 27. minutě se hosté dostali do zakončení, ale Kachmarsky zamířil hlavou vedle. Ve 41. minutě se Podolští dočkali - Horký se nejlépe zorientoval v závaru před brankou a bodlem napálil míč k tyči a gól naděje byl na světě - 3:1.

Jak začalo benago první půli, tak začalo i druhou, jen s tím rozdílem, že tentokrát svou šanci proměnilo. Akce začala u brankáře Skokana, který rychle rozehrál na Weinlicha, jehož přihrávku za obranu využil Mužátko k centru, který na zadní tyči procpal do sítě opět Horký - 3:2. Domácí se začali bát o výsledek a díky dobrému napadání hodně kazili, čehož využili Podolští v 68. minutě - Štočkův roh obránce usměrnil do vlastní sítě - 3:3. Jedinou nebezpečnou akci Horek ve druhém poločase zakončil Ilizi střelou do tyče. Na druhé straně se o něco lépe vedlo Mužátkovi, který po Frčkově akci střelou z vápna zamířil přesně k tyči - 3:4. V 85. minutě ještě podtrhl podolské vítězství Kachmarskyy, který využil Mužátkovu nabídku po rychlém brejku - 3:5.

Podolští vyhráli venku podruhé za sebou a opět se v tabulce pravdy vyhoupli do plusových hodnot. Důležité bude v plusových hodnotách zůstat i po dalším kole, kdy do Bílého Podolí přijedou Kluky. Hraje se v sobotu už od 14:30.

Branky: 8. Kodeš, 17. Vondráček, 19. Ilizi - 41. a 46. Horký, 68. Štoček, 73. Mužátko, 85. Kachmarskyy.

Sestava FC: Skokan - Frčka, Šilha, Lukáš Toman, Jansa - Horký, Štoček, Bohuslav Šváb, Weinlich - Mužátko, Kachmarskyy.

Sestava Horky: Mareček - Cháma, Oswald, Ilizi, Kruml, Miláček, Trekoval, Vondráček, Beneš, Wolter, Kodeš. Střídal: Málek.

Rozhodčí: Poklop Petr.

Zpět