Benago přidává další korálky na vítěznou šňůru, porazilo Záboří i Zbýšov

23.10.2022 08:47

Vzpomínáte na začátek soutěže, kdy po 5. kole byli Podolští na dně tabulky s jediným bodem a skóre 4:23? To je naštěstí dávná minulost, protože po 10. kole mají Kobylky 5 výher, jsou na 6. místě tabulky a také skóre se jim podařilo překlopit do kladných čísel - 31:30! Navíc nejlepším střelcem soutěže je Luboš Štoček ml., kterému se podařilo vstřelit 4 branky (Vlkaneč, Záboří) a je průběžným králem střelců III. třídy.

Bílé Podolí B - Záboří nad Labem 4:3 (1:2)

Přestože domácí v zápase prohrávali o dvě branky, díky svělé střelecké formě Luboše Štočka berou všechny body. Vypadalo to na remízu, ale v 88. minutě rozhodl podolský kanonýr svým čtvrtým gólem o třech bodech pro Kobylky!

V prvním poločase to dlouho vypadalo na přerušení podolské vítězné série - hosté se ve 12. minutě dostali do vedení, navíc na dvoubrankový rozdíl zvýšil ve 27. minutě Špaček. Brankou do šatny však vrátil Kobylky do zápasu Štoček, který doběhl nakopnutý míč, přešel přes obránce a střelou na zadní tyč uklidil míč do sítě - 2:1.

Druhá půle začala stejně tak, jako první skončila - Podolští se okamžitě nastěhovali na soupeřovu polovinu a Tronchev hledal před bránou Štočka. Ten si centr zpracoval, ale byl sražen a všichni očekávali odpískání penalty, a to včetně hostujících obránců, jenže hrálo se dál a Štoček dokázal zmatku využít, když se znovu dostal k míči a propasíroval ho do sítě - 2:2! Kdo čekal obrat pro podolské barvy, ten se spletl. K míči se totiž na druhé straně dostal opět Špaček a svým druhým gólem poslal opět do vedení Záboří - 2:3. Hattrick měl Štoček na noze už v 62. minutě, ale to ho ještě odmítl, jelikož v gólové pozici mířil vedle. Vše si ale vynahradil v 70. minutě, kdy po skvělé Tyšerově pobídce nemohl minout odkrytou bránu - 3:3. Zápas spěl k remíze, kterou by vzhledem k průběhu zápasu zřejmě braly oba celky, ale Podolští mají Štočka, který se v 88. minutě po Spáčilově přihrávce dostal na hranici vápna ke střele, kterou i přesto, že to měl na levačku, uklidil nekompromisně k tyči - 4:3. Nutno je také vyzdvihnout dobrývýkon brankáře Volence, který poprvé odchytal celý zápas a mohl se spoluhráči oslavit tři body.

Šlo o čtvrtou výhru v řadě, navíc v dalším kole hraje benago opět doma. Tentokrát bude soupeřem poslední Zbýšov, což by mohlo rozjetým Kobylkám svědčit! Ovšem důležité bude soupeře nepodcenit.

Branky: 44., 46., 70. a 88. Štoček ml. - 12. Tvrdík, 27. a 52. Špaček.

Sestava BP: Volenec - Jan Švadlenka (26. Horálek), Jansa, Petr Štoček, Doubek (89. Fojtík) - Cakl, Tronchev (89. Bíža), Muller, Spáčil - Luboš Štoček ml. (89. Jukl), Tyšer.

Sestava Záboří: Zeman - Král, Kredl, Klatka, Dubček, Hájek, Vobořil, Kučera, Špaček, Jarý, Tvrdík. Střídali: Manda, Brzák.

Rozhodčí: Šanda Josef.

Bílé Podolí B - Zbýšov 7:1 (4:0)

Zbýšov přijížděl do Bílého Podolí z pozice posledního celku tabulky, který měl v tabulce pouhý jeden bod. Domácí byli v úplně opačném rozpoložení a připsali si do tabulky "povinné" tři body.

Už v prvním poločase nebylo pochyb, že všechny body zůstanou v Bílém Podolí. Ve 12. minutě Horálek svůj samostatný únik neproměnil, v 15. minutě jej napodobil Tronchev - oba nechali vyniknout brankáře Brabce. Ve 23. minutě už se skóre měnilo: Švadlenka našel ve vápně Spáčila, který si dobře pokryl balón a z otočky se trefil přesně, 1:0. Hned o dvě minuty později zdvojnásobil podolské vedení Horálek - 2:0. Skvělou pětiminutovku domácích završil třetím gólem Švadlenka, který z úhlu prostřelil Brabce, 3:0. To stále z prvního poločasu nebylo vše - ve 38. minutě vysunul Tronchev skvělým pasem Švadlenku, který samostatný únik proměnil a zvýšil už na 4:0. Zdramatizovat odchod do kabin mohli hosté z trestného kopu ve 45. minutě, ale Fojtk střelu za zeď skvěle chytil.

Do druhé půle přišel do útoku Štoček ml., jenž si v 65. minutě došel pro penaltu, kterou následně sám proměnil (5:0), ale následně z preventivních důvodů šel zase ze hřiště. Štoček však nastartoval pro Kobylky další skvělou pětiminutovku: na 6:0 zvýšil na zadní tyči zakončující Jukl, na 7:0 upravil v 70. minutě Tronchev. Když pak v 73. minutě chytil Fojtík penaltu, vypadalo to na čisté konto pro podolského brankáře, který zaskakoval za nemocné kolegy Pokorného s Volencem. V 88. minutě však hosté dokázali kosmeticky upravit konečný výsledek na 7:1.

Jasnou výhrou se benago dostalo na 6. místo tabulky, série vítězných zápasů už trvá v pátém kole po sobě! K dalšmu zápasu podolská rezerva zajíždí na půdu Sedlece B. Hraje se v neděli od 14:30.

Branky: 23. Spáčil, 25. Horálek, 27. a 38. Švadlenka, 65. Štoček ml. z penalty, 69. Jukl, 70. Tronchev - 88. Jukl.

Sestava BP: Fojtík - Jan Švadlenka (60. Jukl), Luboš Štoček st., Cakl, Doubek - Horký (46.Novotný) Spáčil, Muller, Horálek - Tomáš Švadlenka (46. Luboš Štoček ml., 73. Roušar), Tronchev.

Sestava Zbýšov: Brabec - Jirák J., Jirák M., Králík, Jukl, Babák, Sobotka L., Šulák, Rosenberg, Dvořák, Sobotka J.. Střídali: Burda, Egert, Bobek.

Rozhodčí: Ziegler Vratislav.

Zpět