Benago přivezlo ze Zruče bod a přezimuje na třetím místě

21.11.2013 12:35

Zruč nad Sázavou B - Bílé Podolí B 1:1 (0:1)

V neděli v poledne vyrazili podolští fotbalisté k nejvzdálenějšímu soupeři do Zruče nad Sázavou, aby se utkali v posledním zápase podzimní sezóny s tamní rezervou. Podolští dbali na to, aby se neopakovala loňská situace, kdy v neděli po rozlučce nestačili na Kluky a po ostudném výkonu prohráli 3:0 (odkaz). Tentokrát byl k vidění mnohem zodpovědnější výkon a zisk jednoho bodu za remízu 1:1.

Úvod utkání měli lepší hosté, kteří po několika slabých střeleckých pozdravech domácímu brankáři šli už v 5. minutě do vedení - Kachmarskyy zabojoval ve vápně a s pomocí teče obránce přeloboval Svobodu - 0:1. Domácí nechtěli zůstat pozadu, ale Cudlínovu střelu Nečas vyrazil na roh. V 17. minutě se dostal do střelecké pozice Čakovský, ovšem brankář byl na místě. Další úspěšný zákrok si Svoboda připsal po střele Spáčila ve 22. minutě. Ani Nečas na druhé straně se nenudil, i když pokusy domácích málokdy mířily mezi jeho tyče. Neujala se ani Brunclíkova rána z 38. minuty, a tak poločas skončil vedením hostů 0:1.

Ve druhém poločase mohly Kobylky přidat druhou branku, ale zakončení se jim nedařilo. V 55. minutě Brunclík postupoval sám na brankáře, jako způsob zakončení zkusil lob, ovšem brankář chytil. Švadlenka se v 65. minutě také dokázal dostat do úniku, ale míč si ještě připravoval na pravačku a obránce stačil zakončení zabránit. Po zásluze přišel trest - v 71. minutě po ztrátě míče hostů se Zruč dostala do brejku a Cudlín si sám před Nečasem věděl rady - 1:1. O chvíli později mohlo být pro hosty ještě hůře, naštěstí Nečas zázračně lapil pokus po závaru z bezprostřední blízkosti. Brankář hostů byl v permanenci i v 80. minutě, kdy vyřešil ošemetnou situaci dva na dva. Přesto mohli vyhrát hosté - Brunclík po Spáčilově přihrávce pálil nad a v 85. minutě Kupka po Vávrově uvolnění mířil těsně vedle. Na konečné dělbě bodů už se nic nezměnilo - 1:1.

Vyhrát mohly oba týmy, a tak můžeme pokládat remízu za zaslouženou. Podolští se chtěli dostat ze záporných hodnot v tabulce pravdy, což se jim podařilo a jsou na nule. Podzimních 21 bodů stačí na krásné 3. místo, které benago oslaví na rozlučce v sobotu 30. listopadu.

Tabulka: B - tým

Branky: 71. Cudlín - 5. Kachmarskyy

Sestava FC: Nečas - Jansa, Kupka, B. Šváb, Svoboda - Vávra, Spáčil, Brunclík, Čakovský - Kachmarskyy (80. Horký), Švadlenka.

Sestava Zruč: Svoboda - Váňa, Havránek, Kovařík, Brabec, Sochůrek, Hájek, Svatoš, Pejša, Cudlín, Kozel.

Rozhodčí: Jelínek Petr

Diváků: 20

Zpět