Benago prohrálo v Paběnicích gólem z poslední minuty

23.04.2014 18:51

Paběnice B - Bílé Podolí B 1:0 (0:0)

V neděli vyrazilo podolské benago do Paběnic pro body a alespoň jeden mělo na dosah, jenže v poslední minutě domácí dokázali skórovat a připsat si v boji o záchranu ve III. třídě důležité tři body. Podolští tak podruhé za sebou vyšli venku bodově naprázdno.

Zápas sice nabídl jediný gól, ale rozhodně bylo na co se dívat. Jako první zahrozili hosté po střele Spáčila do boční sítě. Ve 12. minutě měli šanci i domácí - Mužátko dostal přihrávku za obranu a postupoval sám na Nečase, ovšem ten předvedl výborný zákrok a prudkou střelu vyrazil. Domácí brankář Moc si poradil se střelami Skaly a Švába, i když hlavně ta druhá z 25 metrů mu dělala velké problémy. Poločas skončil bez branek.

Do druhé půle chtěli hosté držet vzadu nulu, což se jim i díky Nečasovým zákrokům dařilo. Následně začali vystrkovat růžky Podolští a Štočkův trestný kop odhlavičkovala obrana na roh. V další velké šanci chyběl Štočkovi k zakončení krok. Na druhé straně mířil mimo po rohu Votava. Ke konci zápasu se oba bratři Mužátkovi přetlačovali o to, kdo zahodí větší šanci. V 80. minutě Dan sám před Mocem zkoušel lob, ale brankář jeho úmysl vystihl a míč vyrazil. Na druhé straně Petra také v gólové šanci vychytal Nečas. Když už to vypadalo, že diváci gól neuvidí a soupeři si rozdělí body, minutu před koncem se dostal odražený míč k Vlachovi, který se trefil k tyči - 1:0.

Místo udržení třetího místa a získání plusových bodů do tabulky pravdy odjelo benago z Paběnic s prázdnou. V neděli na domácím hřišti budou Podolští hostit Žleby, kde na podzim prohrály 1:0. Zápas o třetí místo začíná v 17 hodin.

Fotogalerie: Paběnice B - FC BP B

Branka: 89. Vlach.

Sestava FC: Nečas - Jansa, Kupka, Šilha, J. Švadlenka - R. Toman, B. Šváb, Skala, Spáčil - Doubek (55. D. Mužátko), Štoček.

Sestava Paběnice: Moc - Zeman, Petrásek, Blahník, Kodeš, Dvořák M., Ulrych, Dvořák P., Mužátko P., Vlach, Votava. Střídali: Sochr, Novák, Kunášek, Blažek, Vlach.

Rozhodčí: Šanda.

 

Zpět