Benago proti Hostovlicím vítězně, vede tabulku

01.05.2012 15:52

Bílé Podolí B - Hostovlice 4:1 (2:0)

Od podolského benaga se doma proti Hostovlicím nečekalo nic jiného než tři body, které také v Bílém Podolí zůstaly. Vadou na kráse byly snad jen neproměněné šance v prvním poločase a inkasovaný gól z kraje druhé půle.

Zápas začali domácí náporem - přímý kop Lukáše Tomana ještě brankář vyrazil na roh (viz video), ale v 7. minutě už se skóre měnilo, když Radek Toman našel ve vápně Štočka, který střílel k tyči - 1:0. Potom zahodil dvě gólovky Kupka - poprvé střílel vedle, podruhé místo střely do odkryté branky volil nepřesnou přihrávku. Ve 28. minutě zvýšil na 2:0 po Štočkově rohu na zadní tyči hlavičkující Šváb. Ještě do poločasu měli dobré příležitosti Radek Toman, Šváb a Kupka, ale hostující brankář šance dobrými zákroky zastavil. Poločas skončil 2:0.

Hned z kraje se povedlo hostům snížit - ve 47. minutě se po rohu prosadil Jiroušek. Podolští i tak měli otěže zápasu ve svých rukou, což potvrdil v 53. minutě Kupka, který po nahrávce Chmelaře byl u míče dříve než brankář (viz fotogalerie) - 3:1. V 65. minutě střílel Chmelař do tyče, stejně jako o chvíli později Doubek zpoza vápna. Ujal se až přímý kop Švába, který na zadní tyči zakončil Chmelař (viz video) - 4:1. Utkání se dohrálo bez větších šancí na obou stranách, domácí si pohlídali vítězství 4:1.

Zápas poznamenal silný vítr a tvrdý terén, hráči měli problémy se zpracováním míče a k vidění bylo mnoho nepřesností. I přes poměrně jasný výsledek podali hosté sympatický výkon - žádné nakopávané míče, ale snažili se kombinovat, ovšem do gólových šancí je domácí obrana nepouštěla, Nečas si připsal několik dobrých zákroků po střelách z vápna.

Podolští se dostali do tříbodového vedení před Štrampouch, který prohrál v Záboří. Výjezd do Záboří čeká i podolské benago, ještě před tím však souboj o první místo se Štrampouchem. Hraje se v neděli 13. května od 17 hodin (tento víkend má béčko volno).

Fotogalerie: FC BP B - Hostovlice

Branky: 7. Štoček, 28. Šváb, 53. Kupka, 72. Chmelař - 47. Jiroušek

Sestava: Nečas - Doubek, Lukáš Toman, Jakub Fejfar, Heřmanský - Vávra, Radek Toman (70. Chudomel), Šváb, Šilha (60. Dospěl) - Kupka, Štoček (46. Chmelař).

Video:

přímý kop Lukáše Tomana

gól Libora Chmelaře na 4:1

Zpět