Benago proti Sedleci zvládlo penalty a bere dva body

26.08.2014 07:18

Bílé Podolí B - Sedlec B 2:1 na penalty

Podolské benago přivítalo v prvním utkání nové sezóny rezervu Sedlece, kterou na jaře porazila bez problémů 4:1. Tentokrát se však Kobylkám vůbec nedařilo střelecky a v závěru alespoň vyrovnaly na 1:1.

Zápas začal se zpožděním, rozhodčí Fidra se dostavil až v průběhu zápasu. Do vedení se dostali hosté, ovšem gólu předcházel jasný ofsajd, který byl i mávaný, ale rozhodčí stojící na půlce gól nesmyslně uznal. Podolští byli lepší a hnali se za vyrovnáním, ale centrované míče obrana bez problémů odvracela. Až v 80. minutě se podařilo vyrovnat - Skala zužitkoval centr z levé strany a prostřelil Vokouna - 1:1. Kobylky mohly přidat i druhou branku, ale Doubek nemířil přesně, Švábův centr brankář sebral a Hájek svoje nadějné sólo k zakončení nedotáhl. Zápas tak musely rozhodnout penalty.

Penaltový rozstřel načal úspěšným pokusem Mužátko, na druhé straně vyrovnal Vopatřil. Šváb poslal domácí do vedení, ale Hyka dokázal znovu vyrovnat. Ve třetí sérii se ani Spáčil se Svobodou nemýlili - 3:3. Ve čtvrté sérii Hájka vychytal Vokoun a Novák mohl rozhodnout o bodu navíc pro hosty, ovšem Štoček si ze závěru penaltového rozstřelu udělal one-man-show! Novákův pokus chytil, sám penaltu proměnil a vychytal i Ďoubala, čímž připadl druhý bod domácím.

Díky vyhraným penaltám má Bílé Podolí B dva body a půlí tabulku III. třídy, v 1. kole šlo o jediný penaltový zápas. Ve druhém kole zajíždí benago do Kácova, kde se v sobotu od 17 hodin postaví proti jednomu z aspirantů na postup do okresního přeboru.

Fotogalerie: FC BP B - Sedlec B

Branky: Skala - Jiráň.

Sestava FC: Štoček - Jan Švadlenka, Vančura, Mužátko, Radek Toman - Netáhlo, Hájek, Trpišovský, Spáčil - Skala, Kachmarskyy (70. Doubek).

Sestava Sedlec: Vokoun - Hyka, Svoboda, Andrašík, Bouma, Košátko, Vopatřil, Jiráň, Novák, Ďoubal, Culek. Střídali: Tvrdý, Ullman, Doležal, Martin.

Rozhodčí: Fidra Tomáš.

Diváků: 35.

Video:

penalta, kterou Luboš Štoček chytil Novákovi

Štočkova proměněná penalta

penalta, kterou Luboš Štoček chytil Ďoubalovi

Zpět