Benago s Křeseticemi bere jen bod po prohraných penaltách

24.08.2015 14:48

Bílé Podolí B - Křesetice 3:4 na penalty (1:2)

V neděli se na domácím hřišti představila podolská rezerva, která chtěla Křeseticím oplatit porážku 0:3 z posledního vzájemného zápasu. Nakonec odjížděli spokojenější hosté, kteří vyhráli na penalty a získali dva body.

Lépe začaly Křesetice, které si v první desetiminutovce vypracovaly tři šance. Jenže dvakrát pálily vedle a jednou brankáře Berana zachránilo břevno. Na druhé straně Jelínek dorážel Jansovu hlavičku jen do brankáře Domase. Skóre se změnilo v 15. minutě po samostatné akci Štočka - 1:0. V zápětí mohl přidat druhou branku Weinlich, ale jen vyrovnal břevnový účet zápasu. Místo toho uspěli hosté, a to hned dvakrát. Šafránek ve 28. minutě vyrovnal na 1:1 a Suchorebský po trestném kopu ve 33. minutě poslal hosty do vedení 1:2. Vyrovnat mohl ve 37. minutě Toman, ale hlavičkoval jen do brankáře. Poločas tak vyhráli hosté 1:2.

Domácí nechtěli hned v prvním zápase odevzdat všechny body a hnali se za vyrovnáním. V 62. minutě se prosadil Jelínek po přihrávce Spáčila - 2:2. Jenže v 72. minutě hosté znovu vedli, když třetí branku přidal Zvolánek - 2:3. Naštěstí se Křesetice neradovaly dlouho - v 74. minutě vyrovnal Spáčil po přihrávce Štočka na 3:3. V penaltách byli úspěšnější hosté, kteří proměnili tři ze čtyř pokusů. Na domácí straně ze čtyř penalt uspěl jen Martin Šváb, takže si Podolští připsali na úvod sezóny jeden bod.

Benago nezačalo úplně nejlépe, doma by mělo bodovat naplno. Na druhou stranu Křesetice předvedly dobrý výkon a bod si zasloužily. Díky štěstí v penaltové loterii mají nakonec dva. V dalším kole je souběh, benago hraje v sobotu od 17 hodin na Klukách.

Branky: 15. Štoček, 62. Jelínek, 74. Spáčil - 28. Šafránek, 33. Suchorebský, 72. Zvolánek.

Sestava FC: Beran - Jan Švadlenka, Šilha, Frčka, Procházka (54. Martin Šváb) - Jansa, Spáčil, Radek Toman, Weinlich - Štoček, Jelínek.

Sestava Křesetice: Domas - Rajdl, Mrázek, Šafránek, Franc, Suchorebský, Zvolánek, Kareš, Bláha, Leopold, Faltýn. Střídali: Grauer, Krejčík.

Rozhodčí: Procházka Petr.

Diváků: 50.

Zpět