Benago se po výhře nad Hlízovem vyhřívá na třetím místě

11.11.2013 18:53

Bílé Podolí B - Hlízov 6:2 (2:1)

Podolská rezerva chtěla potvrdit vítězství na půdě Červených Janovic doma proti poslednímu celku tabulky Hlízovu. V první půli se domácí fotbalisté nemohli dostat do tempa, ale ve druhém poločase se rozstříleli a všechny body zaslouženě získali.

Domácí začali dobře a dokázali se dostat do šancí. Ve 13. minutě pěknou střelu Čakovského brankář Lhoták vyrazil. V 17. minutě se Jansa dostal až před brankáře, kterému udělal kličku, ale z úhlu prázdnou bránu minul. Efektivitu v zakončení prokázali Hlízovští ve 21. minutě - dlouhý aut propadl na zadní tyč, kde nekrytý Špitálník neměl problém skórovat - 0:1. Kobylky se dostaly pod tlak a vypadalo to na podobnou křeč, jako při posledním domácím zápase se Suchdolem, naštěstí jim sami Hlízovští nabídli vyrovnání - Čakovský vystihl přihrávku mezi stopery a Semínko uklidil míč k tyči - 1:1. Ve 33. minutě si oba role prohodili - po Svobodově trestném kopu Semínko hlavou sklepl na Čakovského, který prostřelil Lhotáka - 2:1. Přesto mohlo být v poločase vyrovnáno - ve 45. minutě po Čápově trestném kopu hlavičkoval volný Pertlíček těsně vedle Beranovy svatyně.

Po přestávce chtěli domácí zlomit odpor houževnatého soupeře co nejdříve a naštěstí hned ve 46. minutě udeřilo, opět po spolupráci dvojice nahrávající Čakovský - zakončující Semínko - 3:1. V 53. minutě domácí fanoušci tleskali další povedené spolupráci - pro změnu nahrával Semínko a zakončoval Čakovský - 4:1. Následně Kobylky rezignovaným hostům ukázaly, jak je fotbal jednoduchý - odkop od brány se dostal k Semínkovi, ten si obhodil obránce a předložil do gólové pozice Švábovi. Celá akce se odehrála na 4 doteky - 5:1. V 65. minutě se totéž opakovalo s jediným rozdílem - Švábovi se podařilo skórovat až 7. dotekem po výkopu od Beranovy brány - 6:1. Diváci si žádali desítku, ale střelecký prach podolským střelcům zvlhl. V 70. minutě mohl Semínko zkompletovat hattrick, jenže míč se mu před prázdnou bránou zamotal pod nohy a v 75. minutě Vávra po zpětné Švábově přihrávce pálil do břevna. Mezi tím se trefil Čáp z trestného kopu z 20 metrů tyč. Poslední slovo měli hosté - dlouhý aut za obranu nešťastně tečoval Šilha do protipohybu Berana - 6:2.

Podolští potvrdili papírové předpoklady a nevyzpytatelný Hlízov (3. nejlepší útok v soutěži!) přestříleli. Ziskem 20 bodů se přiblížili loňskému úspěšnému podzimu, kdy získali ještě o bod více. Ten zkusí benago přivézt ze Zruče, kde se hraje v neděli od 13:30.

Fotogalerie: FC BP B - Hlízov

Branky: 29. a 46. Semínko, 31. a 53. Čakovský, 63. a 65. Šváb - 21. Špitálník, 85. vlastní

Sestava FC: Beran - Jansa, Šilha, Kupka, Svoboda - Vávra, B. Šváb, R. Toman, Horký - Štoček (24. Semínko), Čakovský (58. Brunclík).

Sestava Hlízov: Lhoták - Balvín, Budín, Čáp, Pertlíček, Mathé, Žaloudek, Šarišský, Flekal, Karvai, Špitálník.

Rozhodčí: Špičák

Diváků: 50

Zpět