Benago si proti Suchdolu zastřílelo a slaví první výhru za tři body

08.09.2014 12:59

Bílé Podolí B - Suchdol B 6:1 (0:0)

Utkání celků, které se v minulé sezóně dobrovolně vzdaly postupu do okresního přeboru, bylo dlouho vyrovnané. Ve druhé půli však Podolští začali proměňovat šance a zaslouženě zvítězili.

První půle nenaznačovala, že ze zápasu bude taková přestřelka. Hosté zahrozili dvakrát po nebezpečných hlavičkách Břízy, ale jedna šla vedle a druhou lapil Nečas. Na druhé straně bylo šancí vícero - už v 11. minutě se Šváb krásně uvolnil na vápně uvolnil a obešel i brankáře, ovšem v rozhodující chvíli míč netrefil ideálně. V další šanci střílel vedle Skala. Jansa o chvíli později zařízení trefil, ale brankář byl na místě. Nejlepší zákrok prvního poločasu předvedl Karban proti Kachmarského hlavičce ve 43. minutě, kdy robinzonádou vyrazil na roh a zařídil bezbrankový první poločas.

Hned ve 46. minutě dostal Trpišovský přihrávku za obranu, nijak se nerozpakoval a z vápna trefil přesně k tyči - 1:0. Místo povzbuzení domácích fotbalistů přišel malý útlum, který hosté využili k vyrovnání - po rohu se prosadil Bášti a vyrovnal na 1:1. Jenže hned za minutu si Kobylky vzaly vedení zpět - po Švábeově centru pálil Kupka ještě do tyče, ale následný Spáčilův centr do rozhozené obrany využil Jansa - 2:1. Po Skalově rohu zvýšil Šváb na 3:1 a v zápětí Skala dostal ideální přihrávku za obranu od Štočka, kterou zakončil střelou mezi nohama vyběhnuvšího Karbana - 4:1. V 77. minutě Trpišovský ideálně vysunul Hájka, který obešel brankáře a upravil na 5:1 do prázdné brány. Poslední slovo v zápase měl Doubek, který proměnil penaltu nekompromisně k tyči - 6:1.

Podolští si zlepšili náladu po předchozí prohře 7:2 v Kácově a srovnali skóre. První tříbodová výhra přišla v pravý čas, protože nyní čeká benago těžká série proti ex-okresním celkům Nové Dvory, Křesetice, Žleby. V Nových Dvorech navíc půjde o souběh s áčkem - hraje se v neděli od 17 hodin.

Branky: 46. Trpišovský, 55. Jansa, 62. Šváb, 64. Skala, 77. Hájek, 87. Doubek z penalty - 54. Bášti.

Sestava FC: Nečas - Jansa, Mužátko, Kupka, Radek Toman (70. Vančura) - Skala, Hájek, Bohuslav Šváb, Spáčil - Kachmarskyy (46. Trpišovský), Štoček (65. Doubek).

Sestava Suchdol: Karban - Suntych, Volný, Bášti, Linhart, Langr, Kuthan, Král, Novotný, Schwarz, Bříza. Střídali: Barth, Cyrus.

Rozhodčí: Křivka František (OFS Kolín).

Diváků: 45.

Zpět