Benago si proti Zruči zastřílelo a vybojovalo konečné třetí místo

15.06.2014 09:06

Bílé Podolí B - Zruč nad Sázavou B 13:3 (7:0)

Stejně jako v loňském posledním zápase proti Klukům (11:1) si podolská rezerva zastřílela. Soupeř totiž přijel pouze v devíti a byla jenom otázka skóre, jak zápas dopadne. Zajímavostí je, že zručské áčko hrálo ve stejnou dobu ve Vrdech a celý druhý poločas hrálo také v devíti kvůli vyloučení dvou hráčů během první půle.

Už v první minutě určil ráz zápasu Kachmarskyy, který se ocitl po Štočkově vysunutí sám před brankářem Svobodou - 1:0. V 7. minutě šel Kachmarskyy opět sám, ale tentokrát neuspěl - lobem sice přehodil brankáře, ale i bránu. V 19. minutě pěkně vystřelil Zelený z 20 metrů a Svoboda měl plné ruce práce, aby vyrazil na roh. Potom už začaly padat góly - druhou branku předložil Kupka Štočkovi před prázdnou bránu, třetí a čtvrtý gól vsítil Toman po nahrávkách Skaly. Pátý gól zařídil Štoček po špatném odkopu brankáře, šestý přidal Švadlenka z penalty po faulu na Skalu. Ve 39. minutě Toman těsně o 10 metrů překopl bránu, přesto Podolští ještě do poločasu zvýšili na 7:0 díky Kachmarskému.

Druhá půle začala čestným úspěchem hostů - nutno dodat, že zaslouženým, protože už v první půli se dokázali do tří šancí dostat - Jelínek snížil na 7:1. V 50. minutě dokonal Toman hattrick a v 60. minutě dokonal hattrick Kachmarskyy. Desátou branku přidal Tomáš Švadlenka, který byl v tu chvíli na hřišti asi 20 sekund a na 11:1 upravil Skala. Druhý gól hostů vsítil Jelínek po samostatném úniku, ale hned v zápětí Kupka po Kachmarského střele do břevna dorazil na 12:2. Třináctým gólem zakončil střelecký účet Kobylek Skala, ale poslední slovo měli hosté v 85. minutě, kdy Jelínek vstřelil třetí branku svého týmu. V závěru mohl Jelínek dokonat hattrick, ovšem Nečas byl proti a samostatný nájezd vychytal. Zruč sestupuje do IV. třídy a Bílé Podolí slaví třetí místo!

Nádherným úspěchem je konečné třetí místo, které Podolští získali díky lepším vzájemným zápasům s Kluky. Historická je také meta čtyřiceti bodů, na kterou benago letos dosáhlo. Kromě několika výkyvů podávali hráči rezervy stabilní výkony jak doma, tak venku. Třetí místo oslavili společně s kolegy z áčka na rozlučce, která začala už v průběhu zápasu a skončila v časných ranních hodinách. Děkujeme divákům za přízeň a těšíme se na příští sezónu - v okrese asi ne, ale opět ve III. třídě určitě!

Fotogalerie: FC BP B - Zruč B

Branky: 1., 42. a 60. Kachmarskyy, 23. a 28. Štoček, 24., 27. a 50. Toman, 35. Švadlenka J. z penalty, 63. Švadlenka T., 66. a 78. Skala - 48. Sochůrek, 67. a 85. Jelínek.

Kanadské bodování FC:

Hráč Bodů Góly + asistence
Kachmarskyy 5 3+2
Štoček 5 2+3
Skala 5 2+3
Toman 3 3+0
Kupka 3 1+2
Švadlenka Tomáš 2 1+1
Švadlenka Jan 1 1+0
Zelený 1 0+1
Vančura 1 0+1

Sestava FC: Nečas - Jan Švadlenka, Šilha, Zelený, Jansa - Kupka, Skala, Bohuslav Šváb (30. Vančura), Radek Toman - Štoček (62. Tomáš Švadlenka), Kachmarskyy.

Sestava Zruč: Svoboda - Havránek, Svatoš, Pejša, Mojžíš, Sochůrek, Kozel, Bareš, Jelínek.

Rozhodčí: Houška Pavel.

Video:

gól kapitána Honzy Švadlenky z penalty

desátý gól Tomáše Švadlenky

Zpět