Benago slaví první výhru, ve Vlkanči si zastřílelo

29.09.2022 15:58

Vlkaneč - Bílé Podolí B 1:8 (1:5)

Podolské benago mělo po pěti kolech na kontě jediný bod, a tak potřebovalo nutně vyhrát, aby se odpoutalo ode dna tabulky. To se nakonec povedlo ve Vlkanči, kde si s chutí zastříleli Štoček s Tyšerem, v závěru se přidal i Tronchev. 

Zápas začal šancí domácích, kterou však zakončili vedle, a tak mohl začít střelecký koncert Kobylek. V 7. minutě se prosadil Tyšer po asistenci Štočka, v 9. minutě se prosadil Štoček po přihrávce Mullera - 0:2. Dvě další šance domácí brankář vyrazil, ale ve 22. minutě kapituloval potřetí po Štočkově trestném kopu přes zeď. Následně Tyšer neproměnil samostatný nájezd a v další akci těsně nedosáhl na Dvořákův centr na zadní tyči. To ale hosty mrzet nemuselo, protože ve 31. minutě zkompletoval Štoček hattrick po samostatném úniku. Když pak ve 36. minutě zvýšil Tyšer na 5:0 po centru Petra Štočka, vypadalo to, že je po zápase. Jenže domácí se vzdát nechtěli a dostali se do dvou šancí - tu první Švadlenka ještě stihl odvrátit na roh, ale ve 45. minutě domácí snížili po trestném kopu na 1:5.

Ve druhé půli se hra uklidnila a branky přišly až později - v 67. minutě si připsal hattrick také Tyšer, který zužitkoval Dvořákovu přihrávku, a hned o minutu později přidal svou čtvrtou branku v zápase Štoček po přihrávce Troncheva - 1:7. Následně se do šancí dostali i domácí, ale Pokorný byl proti korigování stavu a dvě gólovky zlikvidoval. Na konečných 1:8 upravil v 87. minutě Tronchev. Přesto mohli mít poslední slovo domácí, ale další velkou šanci vyrazil Pokorný.

I přes drtivé vítězství musí Podolští zůstat nohama na zemi a zopakovat výborný výkon i v dalších zápasech. Skóre je totiž stále výrazně záporné a 4 body zatím stačí jen na 10. místo - do klidného středu tabulky je ještě daleko. V neděli přijede do Bílého Podolí aktuálně 7. Sázava B. Zápas začíná v 16 hodin.

Branky: 45. Altmann - 7., 36., a 67. Tyšer, 9,. 22., 31. a 68. Štoček ml., 87. Tronchev.

Sestava BP: Pokorný - Jan Švadlenka (69. Fojtík), Petr Štoček, Jansa, Doubek - Dvořák, Muller, Tronchev, Chudomel - Štoček ml. (82. Roušar), Tyšer.

Sestava Vlkaneč: Hájek - Jeník, Pavelka, Vavřička, Volenec, Burian, Lowy, Altmann, Šrank, Bindr, Bárta. Střídali: Hypeš, Burian.

Rozhodčí: Semirád Martin.

Zpět