Benago slaví první výhru, z Kluků přivezlo tři body

02.09.2015 16:42

Kluky - Bílé Podolí B 2:3 (1:2)

Po výsledcích prvního kola byl favorit zápasu daný - zatímco Kluky vyhrály 5:0 na Horkách, Podolští doma prohráli na penalty s Křeseticemi. Přesto tři body vybojovali hosté, kteří se navíc museli vypořádat se souběhem zápasu s áčkem.

Do vedení mohli jít hosté už ve 2. minutě, kdy Frčka vysunul Tomana, ale ten svoji první šanci neproměnil. V 18. minutě už Toman otevřel skóre utkání po Weinlichově přihrávce - 0:1. Ve 20. minutě mohl zvýšit Weinlich, ale Korejtko si s jeho střelou poradil. Na druhé straně měl práci Beran, který na poslední chvíli hasil chybu obrany. Ve 34. minutě už Podolští vedli o dvě branky - na gól přihrál opět Weilnich, tentokrát Skalovi - 0:2. Ještě do přestávky však domácí snížili - střelou z 10 metrů se prosadil Rajsík.

Hned z kraje druhé půle mohlo být vyrovnáno, střela domácích šla těsně vedle Beranovy brány. V 61. minutě neuspěl v zakončení Frčka a z následného protiútoku domácí vyrovnali - prosadil se Šrámek střelou zpoza vápna - 2:2. V tu chvíli to s Kobylkami nevypadalo dobře, ale naštěstí přežily dvě šance domácích a samy udeřily. V 80. minutě využil Weinlich chyby brankáře a míč doklepl do prázdné brány - 2:3. Do konce zápasu už branka nepadla a Podolští mohli slavit překvapivou, ale zaslouženou výhru.

Proti Klukům nezískali Podolští v minulé sezóně ani bod, ale díky této výhře je vše zapomenuto. Dobrou zprávou je, že benago i při souběhu s áčkem dokáže přivézt body z venku. Další zápas se hraje v sobotu od 17 hodin proti ex-okresnímu Kaňku na hřišti v Bílém Podolí.

Branky: 37. Rajsík, 61. Šrámek - 19. Toman, 34. Skala, 80. Weinlich.

Sestava FC: Beran - Jan Švadlenka, Šilha, Frčka, Procházka - Horký, Vančura, Radek Toman, Jansa - Skala, Weinlich.

Sestava Kluky: Korejtko - Ozstatní, Brejša, Balász, Siváček, Kadlec, Rajsík, Šrámek, Vavřina, Navrátil, Bubák. Střídali: Osztatný, Vojtek, Houfek.

Rozhodčí: Podnecký Petr.

Zpět