Benago udrželo první místo, před Štrampouchem stále vede o bod

17.10.2011 20:14

Štrampouch – Bílé Podolí 1:1 (1:1)

Slunečné sobotní odpoledne bylo ve znamení přímého souboje o první místo kutnohorské IV. třídy, skupiny A. Dosud vedoucí celek, rezerva Bílého Podolí, zajížděl na hřiště druhého v pořadí - Ajaxu Štrampouch. Hostům chyběli střední záložníci Šváb (trenér áčka) s Tomanem (nemoc) a stoper Fejfar (trest za vyloučení v Hostovlicích). Proto jeli na Štrampouch spíše s obavami, ale po dobrém výkonu si odvezli bod a udrželi vedení v tabulce.

Do zápasu vstoupili Podolští výborně – v 5. minutě centroval před branku Nečas na Semínka, před kterým zasáhl obránce tak nešťastně, že poslal míč do protipohybu vlastního brankáře – 0:1. Domácí se hnali za vyrovnáním, hrozili hlavně z dlouhých autů a kopali několik rohových kopů, ale Beran držel čisté konto. Hosté hrozili z brejků – po jednom z nich postupoval Semínko sám na brankáře, ale místo technické střely volil razantní, která skončila vedle. Vyrovnání přišlo ve 32. minutě, když se centr do vápna několikrát odrazil od hlav či těl hráčů, až se pomalu dokutálel za brankovou čáru – šlo o druhý vlastní gól v zápase – 1:1. Domácí chtěli výsledek otočit a po vystihnutí špatné rozehrávky na půlce se dostali do brejku, ale Beranovi naštěstí pomohla tyč. Poločas skončil 1:1.

Ve druhé půli si domácí vytvořili územní převahu, ale s centry, které létaly do vápna, si obrana v čele s Beranem poradila. Na druhé straně střílel Nečas nedůrazně. Utkání se dohrálo bez větších šancí, proto je konečná remíza 1:1 zasloužená.

Po delší pauze nastoupil v bráně Aleš Beran, který se celkem slušně rozchytal a několika zákroky hosty podržel. Místo v brance mu přenechal Nečas, který nastoupil v útoku. Kýžený bod benago na Štrampouchu vybojovalo, a tak půjde i do dalších zápasů z prvního místa. V sobotu se po čtyřech dlouhých týdnech představí domácímu publiku a proti Záboří bude chtít bodovat naplno! Hraje se v sobotu od 15:30.

Branky: 6. vlastní – 32. vlastní

Sestava: Beran – Šanda, Šilha, Kupka, Heřmanský – Doubek, Vávra, Dospěl, Čakovský (55. Chmelík) – Marek Semínko (60. Kachmarskyy), Nečas

Zpět