Benago uspělo v Červených Janovicích

05.11.2013 20:16

Červené Janovice - Bílé Podolí B 1:2 (0:1)

Podolská rezerva hrála už po čtvrté po sobě svůj venkovní zápas ve stejný čas, jako áčko doma utkání I.B třídy. Negativních zpráv před zápasem v Červených Janovicích však bylo mnohem více: soupeř byl na třetím místě tabulky a z různých důvodů chybělo několik hráčů z kádru béčka (R. Toman, Skala, Horký, Vávra, Chmelař). Přesto Podolští i s notnou dávkou štěstí vydřeli vítězství a odvážejí si všechny body.

Zápas začaly oba celky opatrně a úvod byl hlavně bitvou o střed pole a kromě několika standardních situací se ve vápnech nic zajímavého nedělo. První velká šance přišla až ve 30. minutě, kdy si po centru Štočka chtěl Doubek míč na penaltě místo střely ještě zpracovat, což mu nevyšlo. O dvě minuty později kopali roh domácí, ovšem obrana odvrátila míč na Doubka, který se vydal do brejku, přenesl hru na Štočka, Spáčil si naběhl do ideální střelecké pozice a hosté vedli - 0:1. Mohlo být ještě veseleji, když Kachmarského hlavička po centru Svobody šla těsně vedle. Na druhé straně se zapotil Beran, když podcenil odskok míče a sám se před ním dokonce dvakrát zjevil Vavřina, ovšem brankář hostů své zaváhání výbornými zákroky napravil. V poločase tak byli o gól napřed hosté.

Když Podolští viděli, že se s domácími fotbalisty dá hrát vyrovnaná partie, tlačili se do útoku a v 50. minutě mohl zvýšit Doubek, jenže vystřelil nad bránu. O něco lépe se vedlo Štočkovi, který dokázal Svobodův centr usměrnit za záda brankáře Valenty - 0:2! Bohužel hned o minutu později přišla chyba v rozehrávce a Vavřina vysunul Schneiderwinda, který se sám proti Beranovi nemýlil - 1:2. Domácích najednou bylo plné hřiště a hnali se za vyrovnáním, ovšem Beran nebezpečné centry do vápna sbíral. Uklidnit hosty mohl Štoček, který zahrál trestný kop chytře na přední tyč, ovšem Valenta krásnou robinzonádou vyrazil na roh. V 75. minutě přišla další chyba v rozehrávce hostů a z velké dálky zkusil přelobovat Berana Červinka. Míč se odrazil od břevna zřejmě za čáru, ovšem následně zpět do hřiště a rozhodčí, který ze svého pohledu situaci přesně vyhodnotit nemohl, nechal pokračovat ve hře. Domácí se cítili poškození - nutno dodat, že právem - a svou frunstraci si vybili na několika zbytečně ostrých zákrocích. Poslední velkou šancí na vyrovnání byl trestný kop z 18 metrů, ovšem míč šel nad. Na stavu 1:2 se už nic nezměnilo a Podolští si po třech zápasech zase mohli zakřičet vítězný pokřik.

Oproti utkání se Suchdolem toho Podolští zlepšili nasazení a dokázali vstřelit první gól. Soupeřova střelecká nemohoucnost, pořádná dávka štěstí při gólu-nególu a naopak střelecká produktivita Kobylek tentokrát převážily misky vah na stranu benaga. Podolští se dotáhli na svého soupeře v tabulce a trochu napravili dojem z posledních odehraných zápasů. Příští zápas se hraje v sobotu od 14 hodin doma proti Hlízovu.

Tabulka: B - tým

Branky: 54. Schneiderwind - 32. Spáčil, 53. Štoček.

Sestava FC: Beran - Vančura, Kupka, Šilha, Svoboda - Doubek, Zelený, Spáčil, Jansa - Štoček, Kachmarskyy.

Sestava Červené Janovice: Valenta - Hájek, Bouma, Dvořák, Zoufalý - L. Červinka, Uher (65. J. Červinka), Holý, Menšík - Schneiderwind, Vavřina.

Rozhodčí: Culka (OFS Havlíčkův Brod).

Diváků: 30

Zpět