Benago v derby uspělo, Horní Bučice porazilo 2:1

25.09.2012 21:21

Bílé Podolí B - Horní Bučice 2:1 (1:0)

Podolské benago čekal v neděli odpoledne těžký soupeř z Horních Bučic, ještě loni účastník okresního přeboru.

Úvod zápasu byl opatrný, první šance přišla až v 15. minutě, za to byla gólová - Jansa donutil k chybě obránce a zpětnou přihrávkou našel Štočka, který z hranice penalty zamířil těsně vedle. Ve 20. minutě zahrozili i hosté, když hlavičku po přímém kopu Nečas výborně vyrazil na roh (viz video). Ve 28. minutě vytvořili domácí ve vápně závar, ze kterého šlo na bránu snad pět střel, ale až Čakovský prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 1:0. Zbytek prvního poločasu přinesl několik rohů na obou stranách, ale brankové příležitosti k vidění nebyly.

Druhý poločas začali domácí náporem a hned ve 47. minutě šel sám na bránu Toman. Místo razantního zakončení však volil technické a s vyběhnuvším brankářem přeloboval i bránu. A tak přišel trest. Dlouhý nakopnutý míč propadl po chybě stopera až k Dušánkovi, který si tváří v tvář brankáři věděl rady - 1:1. O pět minut později vrátil vedení Kobylkám Spáčil po Štočkově přihrávce - 2:1. Na tahu byli Bučičtí, ale s jejich nakopávanými míči si obrana věděla rady. Na druhé straně vznikal prostor pro brejky, ale Podolští snad jako kdyby ani nechtěli dát gól - nahrávali si míč napříč malým vápnem, až skončil v zámezí. V 75. minutě trefil Štoček z dálky tyč. V 80. minutě si tentýž hráč obhodil obránce, od jehož ruky šel míč do zámezí, ale penalta se nepískala. Málem uhodilo na druhé straně - v 85. minutě po rohu nebezpečně hlavičkoval Čárný, který naštěstí trefil svého spoluhráče na brankové čáře (viz video). O chvíli později se situace opakovala s tím rozdílem, že gólovou hlavičku vykopl z lajny obránce (viz video). Tři body tak brali domácí.

Přesto, nebo možná právě proto, že šlo o derby, diváci příliš pohledný fotbal neviděli. Paradoxem je, že Podolští předvedli v Sázavě mnohem lepší výkon, který na body nestačil. Tentokrát může spokojenost panovat více s výsledkem než s předvedenou hrou. Tři body se však počítají a na zlepšení herního projevu musíme pracovat v dalších zápasech - třeba už v neděli v Paběnicích.

Fotogalerie: FC BP B - Horní Bučice

Branky: 28. Čakovský, 59. Spáčil - 54. Dušánek

Sestava FC: Nečas - Jakub Fejfar, Šilha, Kupka, Svoboda - Jansa (87. Kachmarskyy), Radek Toman, Spáčil, Zelený (65. Doubek) - Čakovský (85. Weinlich), Štoček.

Diváků: 75

Rozhodčí: Kučera

Video:

šance hostů ve 20. minutě

šance hostů v 85. minutě

šance hostů v 88. minutě

Zpět