Benago v Hlízově ani jednou neskórovalo a odjelo bez bodu

09.06.2014 19:29

Hlízov - Bílé Podolí B 2:0 (1:0)

Za úmorného vedra nastoupili fotbalisté podolské rezervy na půdě zachraňujícího se Hlízova. Přestože šancí na skórování měli více než soupeř, nedokázali vstřelit ani jednu branku a prohráli 2:0.

Přitom do zápasu vstoupili aktivněji hosté a po kombinaci Skala - Toman - Spáčil se dostali do gólové šance, jenže Spáčil sám před Kedrštem poslal svůj lob nad bránu. Domácí se připomněli přímým kopem Čápa z 25 metrů, ale střelu pod břevno Nečas vyrazil na roh. Ve 20. minutě už se skóre měnilo - Špitálník vystihl nepovedenou malou domů a zpětnou přihrávkou našel volného Kareše, který neměl problém zakončit do prázdné brány - 1:0. Do poločasu mohlo být vyrovnáno - Štočkův přímý kop šel nad bránu a Kupkovu hlavičku k tyči dokázal Kedršt vyrazit na roh. Poločas tedy vyhráli domácí 1:0.

Druhou půli to vypadalo, že je otázka času, kdy Kobylky vyrovnají. Domácí se zatáhli do vlastního malého vápna a čekali, co soupeř vymyslí. Spáčil se dostal za obranu, ale Kedršt předvedl výborný zákrok a střelu vyrazil. Když už Horký domácího brankáře překonal, tak míč směřující do brány dokázal obránce vykopnout z brankové čáry. Domácí hráli na brejky a jeden z nich jim vyšel v 65. minutě - centr na zadní tyči usměrnil do brány Špitálník - 2:0. Přesto se hosté nevzdali a snažili se o snížení. Doubek unikl obraně, ale na hranici vápna ho sestřelil Mathé a rozhodčímu nezbylo nic jiného, než ho vyloučit. Následný přímý kop Štoček neproměnil a Kobylkám se krátil čas. V nervózním závěru se Spáčil raději nechal vystřídat, než aby přihlížel nesmyslným výrokům domácího pomezního ve spolupráci s hlavním rozhodčím. Díky absurdně odmávaným ofsajdům Podolští přišli o jeden samostatný únik v prvním poločase a o dva ve druhém. Na druhé straně se Křelina neudržel, nazval rozhodčího tak, jak předsedu Peltu častovali fanoušci v posledních kolech ligy a musel také pod sprchu předčasně. Jenže v závěru nebyl čas ani síly na to něco s výsledkem udělat, a tak všechny body zůstaly v Hlízově za výhru 2:0.

Podolští nebyli horším týmem, ale domácí na rozdíl od Kobylek své šance dokázali proměnit a získali tři body, díky kterým stále mohou pomýšlet na záchranu. Jenže v posledním kole to budou mít těžké, protože hrají v Suchdole, navíc jim budou chybět dva vyloučení hráči. Dalšími kandidáty na sestup jsou kromě již jistě sestupující Zruče Bratčice, Záboří, Žleby a Tupadly B. Zatím ani není jisté, zda sestoupí dva nebo tři celky. Na druhé straně tabulky je situace jasná - postupují Chotusice a Suchdol B. Poslední zápas hraje benago doma proti Zruči v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: svoboda.info

Branky: Kareš, Špitálník.

Sestava FC: Nečas - Jan Švadlenka, Kupka (46. Vančura), Šilha, Jansa - Horký, Spáčil (75. Šváb), Skala, Radek Toman - Štoček (46. Doubek), Kachmarskyy.

Rozhodčí: Baroch (OFS Kolín).

Zpět