Benago v Nových Dvorech prohrávalo už 3:0, přesto veze bod

17.09.2014 18:56

Nové Dvory - Bílé Podolí B 5:4 na penalty

Kdo přišel v neděli na fotbal do Nových Dvorů, určitě nelitoval - viděl osm branek a jako bonus penaltový rozstřel. Podolské benago navzdory problémům se sestavou dokázalo dotáhnout tříbrankové manko a pošilhávalo i po třech bodech, nakonec se muselo spokojit s jedním. Zajímavostí je, že novodvorské áčko hrálo ještě před třemi lety proti podolskému áčku I.B třídu, nyní si odsud podolské béčko odvezlo bod ve III. třídě.

Zápas začali aktivněji hosté - v 8. minutě pálil Horký nad Černého bránu, stejně tak ve 12. minutě Skala z trestného kopu. V 15. minutě po Spáčilově centru hlavičkoval skala opět těsně nad, a tak udeřili domácí, kterým se podařilo mezi 20. a 27. minutou třikrát skórovat! Hosté však odpověděli nejlépe, jak mohli - už ve 30. minutě snížil Kachmarskyy, který dorazil Skalovu střelu - 3:1. Ve 33. minutě opět střílel Skala a opět z toho byl gól - tentokrát dorážel Jansa - 3:2. Ještě do poločasu stihli Podolští vyrovnat, po krásném centru Švadlenky se hlavou prosadil Kachmarskyy a určil poločasové skóre 3:3.

Druhý poločas začal opatrněji, než ten první. V 55. minutě měl Beran práci, když vyrazil gólovku domácích. Z protiútoku dokonal obrat ve skóre Jansa, kterému přihrával Doubek - 3:4! Najednou to byli domácí, kteří museli dotahovat, ale Beran byl v 65. minutě opět pozorný a další vyloženou šanci zneškodnil. Pojistit vedení Kobylek mohl Jansa, jenže jeho rána se zastavila na břevně Černého branky. V 75. minutě se Novým Dvorům podařilo vyrovnat a i přes několik dalších šancí hostů došlo na penalty. Za hosty stříleli přesně Skala, Doubek i brankář Beran, ale Spáčil s Jansou neuspěli a rozhodující penaltu za domácí proměnil Dupal - 5:4 na penalty.

Ačkoli to ještě ve 30. minutě vypadalo na rodící se debakl, Podolští se nevzdali a dokázali vybojovat bod, i když při troše štěstí mohly být dva nebo všechny tři. Získaný bod z půdy ex-okresního soupeře se pokusí Kobylky potvrdit doma proti Křeseticím. Hraje se v sobotu od 16:30.

Branky: 20. a 24. Janeček, 27. Melša, 75. Špírek, rozhodující penalta Dupal - 30. a 41. Kachmarskyy, 33. a 57. Jansa.

Sestava FC: Beran - Jan Švadlenka, Radek Toman, Vančura, Procházka - Horký, Skala, Spáčil Jansa - Kachmarskyy, Doubek.

Sestava Nové Dvory: Černý - M. Vaněk, Radla, Vojtíšek, T. Vaněk, Papák, Štefl, M. Melša, Špírek, Janeček, V. Melša. Střídali: Dupal, Veselý, Šafařík, Křepelka, Redlich.

Rozhodčí: Zoufalý David.

Zpět