Benago v Sedleci sahalo po bodu, ale vyrovnat se mu nepodařilo

03.09.2013 08:44

Sedlec B - Bílé Podolí B 2:1 (0:0)

Podolští si jeli do Sedlece pro první podzimní vítězství, místo něj však opět můžou zpytovat svědomí za neproměněné šance a dokonce vlastní gól, který byl z pohledu soupeře vítězný.

V první polovině poločasu se hrálo mezi vápny, za zmínku stojí jen střela Tomana zpoza vápna a na druhé straně mířil mimo Poul. Ve 20. minutě šel obránce domácích zbytečně do šlapáku, fauloval Tomana, a protože to bylo ve vápně, hosté kopali penaltu. Spáčil mířil po zemi k tyči, ovšem bránu netrefil, a tak se pokračovalo za bezbrankového stavu. Ten vydržel do poločasu hlavně díky Beranovi, který výborně zneškodnil samostatný únik.

Do druhé půle vstoupili Podolští tradičně - obdrženým gólem. V 50. minutě se totiž nedohodl brankář se stoperem, míč vypíchl Ďoubal a skácel se k zemi - penalta se pískala a Gono byl úspěšný, přestože si Beran na střelu sáhl - 1:0. V 54. minutě Skala v souboji předběhl Poula, ten ho ze zadu bez míče sestřelil a rozhodčí Semirád tasil červenou kartu. To se Poulovi nelíbilo, rozhodčího počastoval několika peprnými výrazy a tři spoluhráči ho museli držet, aby si to s ním nešel vyřídit ručně. Místo očekávaného náporu hostů a snaze o vyrovnání se domácí dostali do útoku, kopali roh, který na zadní tyči Jelínek vrátil před bránu a dezorientovaná obrana si míč srazila do brány - 2:0. Podolští vsadili vše na útok. Brunclík trefil krásnou střelou zpoza vápna břevno, Skala v dobré pozici mířil nad, stejně tak Svoboda z trestného kopu. Až v 81. minutě centroval Brunclík a Šváb vykřesal naději - 2:1. Do vápna domácích sice létal jeden centr za druhým, ale vyrovnat se už Kobylkám nepodařilo.

Jak áčko, tak béčko prožívají špatný vstup do nové sezóny, ale jsou odehraná teprve dvě kola, takže je relativně dost času na zlepšení bodového portfolia. Ovšem měli bychom začít co nejdříve - třeba už v neděli na domácím hřišti proti Záboří nad Labem. Hraje se od 17 hodin.

Fotogalerie: Sedlec B - FC BP B

Branky: 50. Gono z penalty, 70. vlastní - 81. M. Šváb

Sestava FC: Beran - Jansa, M. Šváb, B. Šváb, Svoboda - R. Toman, Brunclík, Spáčil (58. Šálený), Skala - Štoček (58. Kachmarskyy), Doubek (76. Kupka).

Sestava Sedlec: Vokoun - M. Poul, Ďoubal, Pavlík, Svoboda - J. Poul, Vrba (74. Ulllman), Gono, Košátko (46. Andrašík) - Šilhán (86. Jiráň), Stolín (46. Jelínek).

Rozhodčí: Semirád

Zpět