Benago v Sedleci vedlo o dvě branky, přesto body nepřivezlo

21.05.2017 11:15

Sedlec B - Bílé Podolí B 4:2 (0:0)

Podle předzápasové tabulky byli mírným favoritem hosté, kteří měli o 9 bodů více. Na druhou stranu benago kvůli souběhu s áčkem, které hrálo důežitý zápas s Tupadly, sotva dalo dohromady základní jedenáctku. Ta ovšem prokázala svou kvalitu a dlouho to vypadalo, že si body se Sedlece odveze, jenže domácí dokonali obrat a po výře 4:2 stáhli ztrátu na Kobylky na 6 bodů.

V prvním poločase sice branka nepadla, ale pár pěkných akcí a zakončení k vidění bylo. Do první šance se dostali hosté - v 6. minutě střílel Skala nad branku. Po dvaceti minutách přišel tlak domácích, ovšem závar ve vápně, trestný kop, ani akci zakončovanou do prázdné brány nedokázali Sedlečtí proměnit. I díky tomu se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Ve druhé půli hosté dokonale zaskočili soupeře a hned ve 47. minutě se prosadil Chmelař po nahrávce Frčky - 0:1. Hosté i nadále útočili a ve 49. minutě Chmelařovu střelu dorazil za Zdychyncova záda Kachmarskyy - 0:2! Bohužel domácím se podařilo brzy snížit, když Vavřina zakončil přečíslední do rozhozené obrany - 1:2. V 60. minutě mohl Chmelař vrátit hostům dvougólové vedení, ale střílel těsně vedle. Na druhé straně Jansa dobře zasáhl, když vyrazil nebezpečnou střelu na roh. Jenže po něm domácí vytvořili závar, ze kterého se Ďoubalovi podařilo vyrovnat na 2:2. V 69. minutě ještě Jansa dokázal zabránit třetí brance, když střelu z vápna vyrazil, ale o dvě minuty později už nestačil na samostatnou akci Vavřiny - 3:2. Domácí se dostali do psychické pohody a hosté už neměli síly na zvrat. Navíc v 81. minutě skončila v síti dalekonosná střela Hyky a bylo rozhodnuto - 4:2. Podolští mohli v závěru alespoň snížit, ale Toman zamířil hlavou těsně vedle. Zápas tak skončil vítězstvím domácích 4:2.

Po bezbrankové první půli asi nikdo nečekal šestibrankovou přestřelku, ale fotbal se hraje na góly a Podolští jsou ve statistice průměru gólů na zápas nejlepší v soutěži! Tentokrát to sice na body nestačilo, ale diváci si určitě přišli na své a hráči benaga se určitě nemusí za předvedený výkon stydět. V příštím kole nastoupí Kobylky proti Horkám - hraje se v Bílém Podolí v neděli od 17 hodin.

Branky: 58. a 72. Vavřina, 62. Ďoubal, 81. Hyka - 47. Chmelař, 49. Kachmarskyy.

Sestava FC: Jansa - Procházka (46. Jan Švadlenka), Šilha, Lukáš Toman, Jakub Fejfar - Horký, Skala, Frčka, Horálek - Kachmarskyy, Chmelař.

Sestava Sedlec B: Zdychynec - Ďoubal, Fitzbauer, Hyka, Tvrdý, Vrba, Češpiva, Vavřina, Dražan, Košátko, Koriťák. Střídali: Stolín, Kubec.

Rozhodčí: Houška Pavel.

Zpět