Benago ve Zbýšově neskórovalo a odjíždí bez bodu

05.11.2016 18:02

Zbýšov - Bílé Podolí B 4:0 (1:0)

Není to tak dlouho, kdy hrálo podolské benago proti rezervě Zbýšova, jenže tentokrát se v 11. kole III. třídy utkalo proti tamnímu áčku. Po vyrovnaném prvním poločase, ve kterém padla jediná branka, rozhodl drtivý nástup domácích do druhé půle.

V prvním poločase byla hra překvapivě vyrovnaná. Podolští dobře kombinovali ve středu hřiště a dokázali také ohrozit Radilovu branku - Štočkův přímý kop domácí brankář vytáhl konečky prstů na roh. Jenže z něj hosté nic nevytěžili a z následného útoku domácích zvonila za Skokanem dvakrát tyč - nejprve při obranném zákroku Šilhy, který míč vykopával z brankové čáry, možná dokonce kousek za ní, ale míč se dostal jen k dobíhajícím domácím, jenže dorážka do odkryté brány skončila opět jen na tyči. Ve 25. minutě utekl po straně Horký, našel ve vápně Kachmarského, jeho střelu ještě tečoval obránce a Radil musel předvést výborný zákrok, aby udržel čisté konto. Ve 30. minutě už se skóre měnilo - Horváthův pokus ze strany Skokan stačil vyrazit, ale na zadní tyči ještě číhal Šemík, který do brány míč dostal, i když pravděpodobně s pomocí ruky - 1:0. Ještě do poločasu hosté rozjeli několik nadějných útoků, jenže v předfinální fázi nedokázali zachovat klid a k zakončení se ani nedostali. To domácí se do zakončení dostali a Skokan musel ukázat naplno své schopnosti, když gólovou šanci zneškodnil. Poločas tak skončil nejtěsnějším vedením domácích.

V úvodu druhého poločasu zůstali hosté pravděpodobně ještě v promrzlé kabině, protože během dvanácti minut třikrát inkasovali a bylo po zápase. Nejprve se prosadil podruhé v zápase Šemík - 2:0. V 53. minutě pustil rozhodčí Kracík tvrdý souboj ve středu hřiště, po kterém se sám před Skokanem ocitl Horváth, který střelou na zadní tyč zvýšil už na 3:0. Nepovedený vstup hostů do druhého poločasu podtrhl v 58. minutě znovu Horváth, který využil dlouhého nákopu za obranu a překvapivou střelou, tentokrát na přední tyč, zvýšil na 4:0. Bylo jasné, že body zůstanou ve Zbýšově, ale naštěstí Podolští zápas nezabalili a nepřipustili více gólů ve své síti. Při troše štěstí mohli vstřelit i čestný úspěch, ale Švadlenkovu hlavičku, Štočkův trestný kop, nebo Tomanův pěkný průnik přes polovinu hřiště Radil zneškodnil. Na druhé straně před nepopulárním bůrem zachránil Kobylky Skokan, který v poslední minutě zneškodnil stoprocentní šanci Horváthovi. Celkové skóre tak zůstalo na hodnotě 4:0.

Podolští chtěli ve Zbýšově překvapit, podobně jako třeba na Štrampouchu, ale tentokrát to na body nestačilo a domácí zaslouženě zvítězili. V dalším kole hraje benago znovu venku - tentokrát na půdě Červených Janovic. Hraje se v sobotu od 14 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 30. a 48. Šemík, 53. a 58. Horváth.

Sestava FC: Skokan - Frčka, Šilha, Lukáš Toman, Jansa - Horký, Štoček, Bohuslav Šváb, Jan Švadlenka - Doubek, Kachmarskyy.

Sestava Zbýšov: Radil - Vágner, Vavřička, Výborný, Šemík, Škodák, Hybler, Vebr, Horváth, Zosimčuk, Junek. Střídali: Jirák, Sobotka, Jukl.

Rozhodčí: Kracík Luděk.

Zpět