Benago vyhrálo v Ratajích, tři body zajistil Chmelař brankou v 88. minutě

03.09.2012 08:24

Rataje nad Sázavou - Bílé Podolí B 1:2 (1:1)

V sobotu zajíždělo podolské benago do Ratají, kde vzhledem k souběhu zápasu s áčkem nemohlo počítat s hráči z lavičky A týmu a trenérem áčka Švábem, kterého však ve středu zálohy nahradil Spáčil. Podolští i přesto chtěli v Ratajích bodovat, což se jim i přes nepříznivý vývoj podařilo trojnásobně.

V úvodu zápasu drželi míč hosté, ovšem v 9. minutě se domácí kombinací dostali až do vápna, kde střelou k tyči poslal Rataje do vedení Jelínek - 1:0. Ve 25. minutě mohl srovnat Radek Toman, ale z nadějné pozice přestřelil. Ve 33. minutě už bylo vyrovnáno - brankář neudržel Spáčilovu dělovku a dobíhající Chmelař dorazil - 1:1. Aktivní hosté chtěli přidat i druhou branku, ale Kupka místo zakončení ještě nahrával, oblouček Radka Tomana šel těsně mimo, Chmelařovi míč na malém vápně skočil tak, že jej poslal vedle a když už gól padl, nebyl uznán pro ofsajd. Poločas tak skončil 1:1.

Také do druhé půle vstoupili aktivněji Podolští, ale Chmelař v 50. minutě mířil jen do brankáře. Domácí hrozili dlouhými nakopávanými balóny, se kterými si obrana většinou poradila, nebo ze standardních situací z hranice 20 metrů, které však létaly všude možně, jen ne mezi tři tyče. V 68. minutě ztroskotal na domácím brankáři Weinlich, Kupka dorážel do odkryté brány, ale obránce stačil zblokovat na roh. V 80. minutě se hosté radovali - Kupka nadvakrát brankáře nepřekoval, ale Weinlich dorazil do sítě. Rozhodčí nejprve uznal gól, ale domácí střídačka poradila pomeznímu, že šlo o ofsajd - pomezní zvedl praporek a posléze i jinak bezchybný rozhodčí odpískal nesmyslný ofsajd. V 84. minutě mířil Chmelař v další vyložené šanci do brankáře, ale v 88. minutě hosté střeleckou smůlu přece jenom prolomili - Libor Chmelař z úhlu trefil šibenici, čímž vystřelil tři body pro Bílé Podolí B - 1:2. Domácím konečný výsledek pořádně zhořkl, protože za případně vítězství měli slíbený sud piva.

Výkony, které podolský B tým podává v úvodu sezóny, nejsou špatné, ovšem je třeba zapracovat na koncovce - hráči spotřebují příliš gólových šancí na to, aby jednu proměnili. Hned v dalším kole čeká na hráče béčka velký test - v sobotu od 17 hodin hostí rezervu Tupadel.

Branky: 9. Jelínek - 33. a 88. Chmelař

Sestava FC: Nečas - Doubek, Šilha, Lukáš Toman, Heřmanský (70. Jakub Fejfar) - Jansa, Radek Toman, Spáčil, Weinlich (89. Procházka) - Chmelař, Kupka.

Rozhodčí: Jonáš

Zpět