Benago začalo III. třídu vítězně, šest branek si odvezl oslabený Hlízov

28.08.2012 06:59

Bílé Podolí B - Hlízov 6:3 (3:0)

Podolské benago po třech sezónách v pralese opět okusilo atmosféru III. třídy. Soupeřem byl Hlízov, který také postoupil ze IV. třídy. Soupeř se však na zápas nesešel a hrál celý zápas v deseti, a tak měli domácí hráči usnadněnou úlohu.

Domácí se vrhli do útoku hned v úvodu, kdy Chmelař vystihl rozehrávku, ale při pokusu obstřelit brankáře netrefil bránu. Ve 13. minutě se dostal k zakončení opět Chmelař, ale stav zůstal bezbrankový. Ve 21. minutě se do gólovky opět dostali domácí, ale ani Jelínek neuspěl. Hrozili také hosté - ve 25. minutě se Červinka vytáhl, když nejprve vyrazil střelu pod břevno, následně si poradil i s dorážkou do odkryté brány. Až ve 32. minutě se skóre měnilo - Šváb nacentroval, Jelínek hlavou trefil břevno a Spáčil dorazil - 1:0. Hned ve 34. minutě vysunul Chmelař Kachmarského, který mezi nohama brankéře zvýšil - 2:0. Gólovou pojistku přidal ještě do poločasu Jelínek, který sice udělal brankáři dlouhou kličku, ale poté z nulového poslal míč na bránu a ten se dokutálel až za čáru - 3:0.

Ve druhém poločase chtěli hrát Podolští dál svoji hru a hlavně neinkasovat. Během úvodních čtyř minut přišly další dvě gólovky, ale Jelínek úspěšný nebyl. Na druhé straně přišla nepovedená malá domů, došlo ke kontaktu na hranici vápna a rozhodčí dal Tomanovi vybrat - buď červená a přímý kop, nebo žlutá a penalta. Vzhledem k vývoji zápasu zvolil domácí stoper druhou variantu. Penaltu Špitálník proměnil (viz video) - 3:1. Domácí však měli zápas stále ve svých rukou a dál zahazovali jednu šanci za druhou. Až v 57. minutě se dostal k odraženému míči Radek Toman, poslal jej před bránu a dezorientovaná obrana si míč sama srazila do sítě - 4:1. Hlízov se však nechtěl vzdát a často hrozil z rychlých protiútoků. Po jednom takovém přišel faul na hranici vápna a z trestného kopu trefili hosté tyč. V 64. minutě domácí vyklidili střed pole, Mathe měl dost času srovnat si míč a z 25 metrů vymetl šibenici - 4:2. Další čistou gólovku spálil o minutu později Kachmarskyy, když pálil vedle, stejně jako Spáčil. O chvilku později si vylámali zuby na brankáři Jelínek a Toman. V 77. minutě se prosadil střelou podél brankáře Jelínek - 5:2. V 84. minutě utekl Špitálník a prostřelil Červinku - 5:3. Poslední slovo však měli domácí - v 87. minutě Šváb poslal trestný kop k Tomanovi, jehož brankář vychytal, odražený míč však dopravil do sítě Weinlich - 6:3.

I přes tři inkasované góly ve druhé půli domácí předvedli dobrý výkon, i když proti oslabenému soupeři měl dát daleko více branek. Kdyby zápas skončil 12:4, nikdo by se nemohl divit, i tak je ale devět branek pro diváky pěkný výsledek. Příští týden však už půjde do tuhého - v souběžně hraném zápase s áčkem se jede do Ratají (Rataje v 1. kole prohrály na půdě Bratčic 0:1). Hraje se v sobotu od 17 hodin, sraz na hřišti v Bílém Podolí je v 15:30.

Fotogalerie: FC BP B - Hlízov

Branky: 32. Spáčil, 34. Kachmarskyy, 42. a 77. Jelínek, 57. Toman, 87. Weinlich - 49. z pen. a 84. Špitálník, 64. Mathe

Sestava: Červinka - Doubek, Lukáš Toman (55. Radek Toman), Šilha, Jansa - Kupka, Chmelař (60. Weinlich), Šváb, Spáčil - Jelínek, Kachmarskyy.

Rozhodčí: Linhart

Video:

gól hostů z penalty

gól Karla Weinlicha v 87. minutě

Zpět