Benago začalo sezónu vítězně, doma si poradilo se Zbýšovem

28.08.2017 20:03

Bílé Podolí B - Zbýšov 3:0 (2:0)

Hned v prvním kole potkalo podolské benago neoblíbeného soupeře - v loňském ročníku prohrálo se Zbýšovem oba zápasy, navíc výrazným rozdílem. Ovšem v nové sezóně zvítězili Podolští díky brankám Chmelaře, Vítka a Švadlenky a také díky vychytané nule brankáře Igora Staše měli tentokrát navrch Kobylky.

Přitom v úvodu byli nebezpečnější hosté - v 5. minutě mířili nad bránu, v 11. minutě už musel Staš zasahovat proti nebezpečné hlavičce. Domácí odpověděli trestným kopem Štočka těsně nad. Ve 26. minutě se po rohu Skaly hlavou prosadil Chmelař a poslal Kobylky do vedení 1:0. Podolští se dostali i do dalších šancí - Kachmarského střelu Brabec vyrazil na roh, Chmelařova hlavička šla těsně vedle. Ve 39. minutě už se skóre měnilo - po Kachmarského přihrávce šel Vítek sám na brankáře a zvýšil na 2:0. Hosté mohli korigovat ve 42. minutě, ale hlavičku po rohu namířili těsně vedle. Poločas tak skončil vedením domácích 2:0.

Podolští věděli, že nesmí nechat soupeře snížit, proto i ve druhé půli hráli aktivně - v 62. minutě se opět do úniku dostal Vítek, ale tentokrát na Brabce nevyzrál. V 73. minutě zabránil gólové šanci hostů na poslední chvíli Weinlich. V 76. minutě Staš zneškodnil šanci hostů a z následného protiútoku střílel Vítek nad bránu. Definitivní podobu výsledku dal v 85. minutě Švadlenka, který využil samostatný únik - 3:0. V závěru potvrdil Staš čisté konto skvělým zákrokem proti šanci hostů.

Podolští začali novou sezónu třemi body a navíc čistým kontem, což se v minulé sezóně povedlo jenom jednou! Doufejme, že bude benago pokračovat v dobrých výkonech a bodových ziscích i v dalších zápasech. Třeba hned v příštím kole ve Vlkanči - hraje se v neděli od 17 hodin.

Branky: 26. Chmelař, 39. Vítek, 85. Tomáš Švadlenka.

Sestava FC: Staš - Jan Švadlenka, Lukáš Toman, Štoček, Weinlich - Horký, Skala, Bohuslav Šváb (46. Radek Toman ml.), Kachmarskyy - Chmelař, Vítek.

Sestava Zbýšov: Brabec - Jirák J., Jirák M., Junek, Čáp, Šemík, Radil, Škodák, Vágner, Sobotka, Králík. Střídali: Jukl, Dvořák.

Rozhodčí: Opočenský Oldřich.

Diváků: 50.

Zpět