Benago získalo první bod ve Vrdech

07.09.2022 21:02

Vrdy B - Bílé Podolí B 1:1 (0:1)

Po nepovedeném prvním kole si chtěli Podolští napravit reputaci na půdě nováčka soutěže. To se částečně podařilo, když si díky Švadlenkově trefě odvezli bod za remízu 1:1.

Hned v úvodu zápasu se hostům povedlo to, co nedokázali za celý první zápas - dopravit míč do sítě! Po Štočkově trestném kopu míč přistál přesně Švadlenkovi na noze - 0:1. Kdo však čekal díky brzké brance střelecké hody, ten se spletl. Do poločasu sice přišlo několik šancí, hlavně na domácí straně, ale brankář Pokorný, který přišel v průběhu týdne narychlo ze Zbraslavic, držel až do přestávky čisté konto. Ani Podolští se neprosadili, a tak vedli v poločase o gól.

Ve druhé půli měli postupem času více ze hry domácí, kteří však nemohli na skvěle chytajícího Pokorného najít recept. Podolský brankář vyřešil několik šancí včetně tří samostatných úniků! V 77. minutě však Vrdy přecejen vyrovnaly - nutno dodat, že zaslouženě. Zápas s nádechem derby tak skončil dělbou bodů.

Podobně jako v jarním zápase áček v I.B třídě, tak i ve III. třídě si oba celky body rozdělily za remízu 1:1, kdy Podolští vedli a domácím se podařilo v závěru srovnat. Navíc oba góly vstřelili "áčkaři". V dalších kolech se bude hrát Kobylkám lépe, když dokázaly vstřelit branku a získat bod. V příštím kole se hraje opět proti nováčkovi, který postoupil ze IV. třídy - do Bílého Podolí přijede Suchdol B. Zápas je naplánovaný netradičně na sobotní dopoledne.

Branky: 77. Šveřepa - 2. Tomáš Švadlenka.

Sestava BP: Pokorný - Jan Švadlenka, Luboš Štoček ml., Petr Štoček (46. Fojtík, Cakl - Doubek, Skala, Luboš Štoček st., Dvořák - Jelínek, Tomáš Švadlenka.

Sestava Vrdy B: Chuman - Bajo, Cakl, Chudomel, Lengál, Růžička, Truksa V., Šolta, Burjetka, Rubeš, Truksa K. Střídali: Hájek, Kapounek, Šveřepa.

Rozhodčí: Mucha Daniel - Volenec Tomáš, Šanda Josef.

Zpět