Bílé Podolí doma potvrdilo bod z Kondrace

04.09.2011 09:24

FC Bílé Podolí - Chocerady 2:0 (1:0)

V prvním domácím zápase chtěly podolské kobylky uspět, aby potvrdily bod z venku z minulého týdne. To se jim nakonec podařilo, i když v předvedené hře v některých fázích zápasu byly místy vidět nedostatky.

Domácí začali první dějiství náporem, ze kterého vzniklo několik nebezpečných situací. V 10. minutě vysunul Jelínek Antoše, ovšem brankář se vyznamenal, když vyrazil na roh (viz video). Ve 14. minutě po rohu Zeleného Jelínek hlavičkoval do břevna (viz fotogalerie), v 16. minutě Luboš Štoček kopl roh tak šikovně, že zapadl přesně k zadní tyči a Podolští šli do vedení - 1:0. Domácí byli lepší, ale svou převahu nedokázali gólově vyjádřit. Ve 24. minutě zakončoval Jelínek nad, ve 27. minutě zase Šálený vedle. Ve 41. minutě střela Trpišovského mířila mezi tři tyče (viz video), ovšem brankář si s ní poradil. Poločas tak skončil otevřeným výsledkem 1:0.

Do druhého poločasu nastoupili domácí s cílem přidat druhý gól a hrát více v klidu. Trestný kop v 50. minutě poslal Štoček nad bránu (viz video), v 51. minutě Jelínek ve 100% šanci trefil pouze brankáře (viz video). Až v 66. minutě vybojoval Mužátko míč u lajny, poslal ho na střed Trpišovskému, který si všiml, že je brankář venku z branky a z první jej přeloboval - 2:0. Hosté viděli, že za tohoto stavu nemají co ztratit a vydali se také do útoku. Jejich prakticky první šanci musel řešit v 70. minutě výborným zákrokem Červinka, který se vyznamenal i v 76. minutě - to na něj postupovali dokonce dva hráči, ovšem domácí brankář výborně vystihl pokus o přihrávku před prázdnou bránu. To bylo naštěstí od hostů vše, domácí opět získali míč na své kopačky a zápas v poklidu dohráli.

I podruhé v ročníku vštřelili hráči FC dvě branky, ovšem Filip Červinka vychytal nulu, a tak zůstaly všechny body doma. Stejně jako v Kondraci však zůstalo mnoho šancí nevyužitých, což naštěstí soupeř nedokázal potrestat. Po dvou kolech mají Podolští 4 body, a na to fanoušci kobylek z loňského ročníku rozhodně nejsou zvyklí. Hráči se tak v klidu mohou pokusit o import nějakého bodíku z Teplýšovic, stejně jako před dvěma lety (viz odkaz). Na dalekou cestu se vyráží v sobotu 10. září, hraje se od 17 hodin.

Fotogalerie: FC BP - Chocerady

Branky: 16. Štoček, 66. Trpišovský  

Sestava: Červinka - Mužátko, Michal Semínko, Bareš, Svoboda - Zelený (62. Josef Fejfar), Štoček (71. Chmelař), Trpišovský (86. Lukáš Toman) - Jelínek, Antoš

Video - bohužel se nepodařilo zachytit žádný z gólů, a tak jako náhradu nabízíme alespoň šance domácích:

šance Jiřího Antoše v 10. minutě:

střela Víti Trpišovského v 41. minutě:

trestný kop Luboše Štočka v 50. minutě:

gólovka Libora Jelínka v 51. minutě:

nástup Pepy Fejfara na hřiště, který si skandováním vynutili podolští fanoušci:

Zpět