Bílé Podolí i Červené Janovice se dvakrát vystřídali ve vedení, nakonec se urodila remíza 4:4

03.06.2014 17:31

Bílé Podolí B - Červené Janovice 4:4 (3:2)

Po remíze v Suchdole se podolské benago v tabulce propadlo na čtvrtou příčku, ale i tu muselo bránit. V přímém souboji s Červenými Janovicemi nakonec čtvrté místo udrželi, i když vyrovnání na 4:4 přišlo až v nastaveném čase. Oba týmy potvrdily svou příslušnost ke svým názvům i barvou dresů - Bílé Podolí nastoupilo v bílém a Červené Janovice v červeném.

Lepší úvod měli domácí a po předchozí pěkné kombinaci se ještě lépe do míče opřel Skala a nádhernou střelou z 25 metrů nedal brankáři Valentovi šanci - 1:0. Místo uklidnění a kontroly hry přišel obrat - nejprve v 10. minutě dorazil volný Červinka Beranem vyražený přímý kop (viz video), ve 33. minutě Menšík vystihl malou domů a přestože jeho pokus Beran výborně vyrazil, na dorážku už neměl nárok - 1:2. Mezi tím měli Podolští několik šancí, jenže Doubek hlavičkoval vedle, Kupka nad, Čakovského střelu Valenta vyrazil a Brunclík jen těsně minul tyč střelou zpoza vápna. Ani Janovičtí nezůstali pozadu a dostali se do ložené šance, jenže Menšík úplně sám před prázdnou bránou trefil jen břevno. Hned ve 36. minutě bylo vyrovnáno - po kombinaci Skaly a Čakovského se dostal k míči Spáčil a nekompromisně vyrovnal - 2:2. Ani to nebyl konec gólových hodů v prvním poločase - ve 44. minutě napřáhl Skala, obránce míč tečoval do protipohybu brankáře, následně se míč odrazil od tyče a díky zpětné falši nakonec skončil za brankovou čarou (viz video) - 3:2.

Druhou půli začali lépe domácí - už ve 20. vteřině se míč po ose Šváb - Toman dostal do gólové šance k Doubkovi, jenže ten pálil nad bránu. Hosté velmi rychle přispěchali s odpovědí - Menšíkovi střela z hranice vápna pěkně sedla, ale odrazila se od břevna zpět do hry. V 56. minutě bylo znovu vyrovnáno a opět v tom měl prsty Menšík, který nachytal Berana střelou z 20 metrů po zemi na přední tyč - 3:3. Domácí měli častěji míč na svých kopačkách, ale do zakončení se dostávali jen střelami zpoza vápna nebo ze standardních situací. V 63. minutě Brunclík zakroutil svůj trestný kop těsně nad břevno (viz video). V 68. minutě rozehrál Šváb trestný kop na Brunclíka, který místo technického zakončení volil razanci a bránu netrefil (viz video). V 72. minutě po Švábově trestném kopu a hlavičce Kupky výborně zasáhl Valenta, který reflexivně vyrazil na roh a udržel remízový stav. V 82. minutě přišel pro domácí šok - po útočné standardce nedokázali přerušit rychlý brejk a Červinka nabíhající z druhé vlny poslal hosty do vedení 3:4! Rozhodčí oznámil, že nastaví jednu minutu a Podolští rozjeli poslední akci - centr Švába přizvedl Kupka ke Kachmarskému, který svůj zabijácký střelecký instinkt proměnil ve vyrovnávající gól - 4:4.

Zápas se divákům určitě musel líbit - dvakrát vedli domácí, dvakrát hosté, padlo 8 branek. Přestože domácí po poločase pomýšleli na tři body, nakonec byli rádi za jeden, který byl z hlediska průběhu zápasu zřejmě zasloužený. Podolští sice čtvrté místo před svým soupeřem udrželi, ale na třetí Kluky už ztrácí 4 body. Další zápas je na programu v sobotu od 17 hodin, benago zajíždí do Hlízova.

Fotogalerie: FC BP B - Červené Janovice

Branky: 6. a 44. Skala, 36. Spáčil, 90+1. Kachmarskyy - 10. a 82. Červinka, 33. a 56. Menšík.

Sestava FC: Beran - Jan Švadlenka, Kupka, Šilha, Jansa - Čakovský (42. Radek Toman), Brunclík, Bohuslav Šváb, Spáčil - Doubek (72. Kachmarskyy), Skala.

Sestava Červené Janovice: Valenta - Bouma, Dvořák, L. Červinka, J. Červinka, I. Hájek, T. Menšík, Víta, Vavřina, R. Menšík, L. Hájek. Střídali: Uher, Zdeněk, J. Hájek.

Rozhodčí: Špičák.

Diváků: 60.

Video:

gól hostů na 1:1

gól Milana Skaly na 3:2

přímý kop Davida Brunclíka v 63. minutě

šance Davida Brunclíka v 68. minutě

Zpět