Bojovný výkon v druhém poločase a vítr v zádech přivál první jarní vítězství mladším žákům FC

04.04.2012 14:29

Bílé Podolí - Rataje nad Sázavou 4:3 (0:2)

V sestavě, která nebyla zcela podle představ trenéra mladších žáků FC nastoupily "kobylky" po dlouhé zimní přestávce vyplněné tréninkem v hale a čtyřmi tréninky na přírodní trávě ke svému prvnímu mistrovskému zápasu v jarní částí OP mladších žáků proti celku Rataj nad Sázavou. Oproti podzimní části nenastoupili v sestavě: Šindelář (omluva-nemoc), Linek (omluva-nemoc), Tomíška (nebude pokračovat), Hrubešová (bez omluvy-zřejmě nebude pokračovat). Absence všech zmíněných hráčů je poměrně značnou komplikací pro sestavu a koncepci mužstva. "Kobylky" ale svým tradičním bojovým pokřikem před zahájením utkání daly jasně najevo jak soupeřům, tak i přihlížejícím divákům a rodičům, že se o dobrý výsledek chtějí porvat. Soupeř byl zhruba na stejné úrovni věkové i počtem hráčů k našemu celku.

Bohužel i při snaze o kombinační hru byla na kopačkách našich žáčků patrná nejistota a nervozita. Nedokázali přenést hru až do blízkosti soupeřovy brány a pokusit se alespoň o zakončení. Častými ztrátami míče dávali soupeři možnost ohrozit naší branku. Po zaváhání při rozehrávce na naší vlastní polovině se v 11. minutě zmocnil míče jeden ze dvou výškově převyšujících hráčů Rataj a po samostatné akci poprvé změnil stav na 0:1. Výše zmínění hráči Rataj (výškově převyšující "kobylky") tvořili hru a byli nebezpeční pro branku domácích. Chybnou rozehrávkou podolské obrany dostali možnost ve 23. minutě zvýšit svůj náskok už na 0:2 střelou z 15ti metrů. Do té doby se podolští žáčci dostávali před branku jen sporadicky a hra byla spíše bojem o střed hřiště. Za zmínku snad jen stojí 3 standardní situace, kdy se domácí Horálek pokusil ohrozit branku hostů zhruba z 15ti metrů (po faulu na Heřmánka) a 2x zahrávaný rohový kop, ze kterých se bohužel nezadařilo. Protivítr, který stěžoval výkopy domácího brankáře, zastavoval míč v nákopech, byl v té době devátým hráčem Rataj. Do kabin k poločasové přestávce tedy mířily "kobylky" s dvoubrankovým mankem.

"Vítr" byl i v kabině domácích - co naplat. Je tradicí,že první poločas bývá v provedení ml. žáků většinou slabší. Že by inspirace u "A" týmu,který má většinou "slabší koncovku svých druhých poločasů"? I přes dvoubrankové vedení hostů se však trenér domácích snažil povzbudit "kobylky" a to se i povedlo! S podporou větru v zádech a rodičů, zpřesněním hry, důrazem a snahou snížit brankový rozdíl se nejprve střelou levačkou po zemi prosadil Verunáč (1:2 , 42. minuta), odražený míč po rohovém kopu střelou z 9ti metrů dopravil do sítě Fojtík (2:2 , 44. minuta). "Kobylky" se vznášely na vlně euforie, ze které je v zápětí srazil po minutě hry chybný výhoz domácího brankáře a hosté se ujali opět vedení (2:3, 45. minuta). Ani to však nesrazilo domácí k zemi! Naopak. Vojta Stárek srovnal "nepovedenou" střelou ze čtyřech metrů stav skóre (3:3 , 52. minuta)! Hra se od té doby odvíjela na polovině Rataj. Trenér vsadil vše na jednu kartu - útok na 3 body. Přeskupil složení obrany a zálohy a po vhození autu Fojtíkem na nohu Heřmánka, jeho nákopu do pokutového území hostů rozhodla po svém perfektním výkonu v průběhu celého zápasu domácí kapitánka Míša Bížová o vítězství "kobylek" 3 minuty před koncem utkání šťastnou dorážkou v pokutovém území (4:3, 57. minuta). Ve zbývajících minutách se soupeř už nezmohl na odpověď a konečný stav 4:3 byl krásnou a sladkou odměnou za bojovný výkon ve druhém poločase!

Pochvalu si od trenéra a rodičů vysloužili všichni hráči. Nejlepším hráčem domácích byla pak v kabině vyhlášena kapitánka Míša Bížová! "Cigi-caga" burácelo kabinou domácích jako uragán... zaslouženě! V dalším utkání s pokusí "kobylky" zopakovat svůj výkon a potvrdit 3 domácí body na hřišti v Chotusicích v neděli 8.4. od 14:00 hod.

Fotogalerie: Mladší žáci: Bílé Podolí - Rataje

Branky: Verunáč, Fojtík, Stárek, Bížová

Sestava: Mareš – Bížová , Horálek , Heřmánek – Černá , Fojtík , Stárek – Verunáč (střídání: Perner) Trenér: Heřmánek Petr. Vedoucí: Heřmánková Hana.

Zpět