Býchory si proti Kobylkám připsaly první letošní vítězství

28.10.2013 17:48

Býchory - Bílé Podolí 2:1 (1:0)

Po poměrně slušném výkonu v Břežanech, kde Podolští získali bod, hrály Kobylky opět na hřišti soupeře a opět proti celku z dolní poloviny tabulky. Bohužel v Býchorech dobrý výkon Podolští nezopakovali, opět brzy inkasovali a domácí zaslouženě slavili první vítězství v sezóně.

Kobylky jako by chtěly nechat zapomenout na nepovedené začátky a už ve 20. vteřině vystihl Jelínek nepovedenou přihrávku domácího stopera, kterou mohl využít ke skórování, ovšem trefil jen brankáře Černého a následnou dorážku poslal nad bránu. Tato situace, jak se později ukázalo, ovlivnila průběh celého zápasu, protože domácí svou první šanci proměnit dokázali - ve 4. minutě si Funda zaběhl na zadní tyč a hlavou zakončil do šibenice - 1:0. Býchory se vedoucí brankou uklidnily, dobře po zemi kombinovaly a vyhrávaly osobní souboje. Hostům se sice kombinace nedařila, paradoxně si ale vytvořili více příležitostí ke vstřelení branky. Ve 13. minutě si Jelínek narazil se Švadlenkou a z hranice vápna pálil znovu nad (viz video). Ani do třetice se Jelínkovi nepodařilo skórovat - ve 23. minutě Černý jeho střelu kryl. Ve 33. minutě poslal Šváb přímý kop na hlavu Semínka, který zařízení bohužel netrefil (viz video). Stejně se vedlo i Švadlenkovi ve 40. minutě po centru Šimona. Ze strany domácích přišlo do vápna během první půle také několik centrů, ale Nečas byl vždy na místě. V poločase tak vedli Býchorští 1:0.

Ve 47. minutě si hosté dali málem vlastní gól, ale Semínko z brankové čáry vykopl. V 51. minutě už Býchory vedly 2:0 - po skákavé malé domů Nečas míč trefil holení a Zach neměl problém zakončit do prázdné brány. Podolští se od této chvíle nemohli dostat do tempa a domácím stačilo kouskovat hru založenou na dobré defenzivě. Podolský trenér Šváb vsadil vše na útok, ale nakopávané míče do vápna Býchor vyprodukovaly jen dva závary, ovšem opět nepřesně zakončené. Až v 87. minutě, kdy Podolští hráli na 4 útočníky, propadl Švábův centr k Brunclíkovi, který byl u míče dříve než brankář Černý a vykřesal naději - 2:1. Remízu mohl zařídit dalekonosnou střelou Kupka, který si všiml, že je Černý daleko z brány, ale domácí brankář stačil vyrazil na břevno, od kterého se míč odrazil zpět do hry. Více už Podolští nestihli, utkání prohráli 2:1.

Domácí si hlavně za výkon ve druhém poločase své první vítězství zasloužili. Naopak Podolští nenaplnili předzápasové předsevzetí a opět brzy inkasovali branku, ze které se za celý zápas nedokázali vzpamatovat. Prohrou si na sebe ušili pořádný podzimní bič, protože teď je čeká domácí zápas s Vykání a výlet do Sokolče, přičemž v tomto dvojzápase potřebují Kobylky nabrat zpět body ztracené doma s Libicí, v Břežanech a v Býchorech. Zápas s Vykání se hraje v sobotu od 14 hodin. Závěrem děkujeme podolským fanouškům, kteří se do Býchor vypravili ve velkém počtu a věříme, že i přes prohru na fandění Kobylkám nezanevřou a přijdou nás podpořit ve zbývajících podzimních zápasech.

Fotogalerie: Býchory - FC BP

Tabulka: A - tým

Branky: 4. Funda, 51. Zach - 87. Brunclík

Sestava FC: Nečas - Kraus (80. Kupka), L. Toman, Semínko, Fejfar - Šimon, Šálený, Brunclík, M. Šváb - Jelínek (73. Čakovský), Švadlenka.

Sestava Býchory: Černý - Chvalovský, P. Kedršt, Jirkovský, Mokrý - Vyhnánek, Tichý, M. Kedršt, Funda - Zach (65. Koubek), Chlumský.

Rozhodčí: Krejsa Josef - Dolenský Ondřej, Vokoun Daniel.

Video:

šance Libora Jelínka

šance Michala Semínka

Zpět