Čarodějnické odpoledne přineslo vítězství z venku

01.05.2011 09:54

Nymburk B - FC Bílé Podolí 1:5 (1:2)

Podolští odjížděli do Nymburka s vědomím, že jsou domácí pouze bod před nimi, a tak by nebylo špatné, kdyby se podařilo přivézt nějaký ten bodík.

První poločas začal pro hosty nejhůře jak mohl - ve 3. minutě proměnil domácí Kukla trestný kop z 20 metrů - 1:0. Hosté si byli vědomi důležitosti zápasu a snažili se Nymburk dostat pod tlak - v 7. minutě po sérii rohů se povedlo vyrovnat Jelínkovi - 1:1. A opět převzali taktovku zápasu domácí, jenže tentokrát to ke gólu nevedlo - v 10. minutě totiž domácí útočník přestřelil bránu z malého vápna. Málokdo tušil, že to byl rozhodující moment utkání. Od této chvíle totiž stříleli branky jen Podolští. Ve 23. minutě to ještě nevyšlo, když po spolupráci s Antošem Jelínek bránu přestřelil. Ve 25. minutě šli hosté do vedení - Antoš hlavou uvolnil Šilhu a ten se svou šancí naložil nejlépe jak mohl - 1:2. O minutu později mohlo být ještě veseleji, ale Antoš své sólo do gólového konce nedotáhl. Ještě jednou se o slovo přihlásili domácí - ve 39. minutě měli na kopačkách vyrovnání, ale Semínko míč z prázdné brány vykopl. Poločas skončil 1:2.

Pověra o špatných začátcích druhých poločasů vzala za své hned ve 48. minutě - Jelínek krásně uvolnil Antoše a bylo to 1:3. Hosté byli lační po úspěchu a jejich hra tomu odpovídala. V 53. minutě centroval Antoš, Šálený vyskočil nejvýše, ale hlavou mířil vedle. V 54. minutě si zopakovali spolupráci Šálený s Antošem - kapitán hostů nabídl míč Antošovi a ten z pěti metrů zvýšil náskok už na 1:4. Aby toho nebylo málo, tak v 60. minutě se individuálně prosadil Zelený, uvolnil Jelínka a bylo to 1:5. Podolští zápas zodpovědně dohráli a žádné drama nepřipustili, takže se mohli radovat z cenného venkovního vítězství 1:5.

Pro Kobylky to bylo teprve druhé vítězství ze hřiště soupeře a opět o 4 branky (na podzim v Nových Dvorech 0:4). Dohromady nasbírali Podolští 22 bodů a následující zápasy rozhodnou o bytí či nebytí v krajské soutěži. Ziskem tří bodů však Podolští rázně vykročili za splněním záchranářské mise.

Fotogalerie: Nymburk B - FC BP

Branky: 3. Kukla - 7. a 60. Jelínek, 25. Šilha, 48. a 54. Antoš

Sestava: Červinka - Lukáš Toman, Michal Semínko, Štoček (82. Radek Toman), Mužátko - Šilha (70. Josef Fejfar), Zelený, Šálený, Skala - Antoš, Jelínek (76. Jakub Fejfar)

Zpět