Další zápas bez gólu a bez bodu - áčko nestačilo na Hlízov

17.09.2017 20:36

Bílé Podolí - Hlízov 0:3 (0:1)

Ve čtvrtém kole přichystal los Kobylkám první okresní derby - do Bílého Podolí přijel Hlízov. Zápas byl výjimečný také soubojem bratrů Švábových - za Hlízov nastoupil Tomáš, za Bílé Podolí Martin. Po konečném hvizdu byli spokojenější Hlízovští, přestože konečný stav úplně neodpovídá průběhu utkání.

První půle byla ve znamení standardních situací. Nejprve zahrozili hosté - v 9. minutě si připsal Staš zahřívací zákrok proti střele z vápna. Ve 12. minutě se totéž podařilo Míškovi - Švadlenka hlavičkoval po rohu do jeho náruče. V 16. minutě Linhart vyzkoušel Stašovu pozornost z trestného kopu, ale domácí brankář vyrazil míč na roh. V 18. minutě si hosté vypracovali gólovou šanci po chybě obrany, ale Staš výborným zákrokem podržel spoluhráče. Ve 32. minutě přišel hodně smolný okamžik pro domácí, když se po trestném kopu míč odrazil k Tomanovi, který jej nešťastně srazil do vlastní brány - 0:1. Hosté měli do konce poločasu ještě jednu šanci - ve 40. minutě Křelina po další standardce hlavičkoval těsně vedle.

Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí, na kterých bylo vidět, že chtějí s výsledkem něco udělat. V 54. minutě šel míč po ose Štoček - Kupka - Špitálník a zakončující Švadlenka jen těsně vedle šibenice Míškovy brány. V 62. minutě přišla další gólová šance domácích - Kupka našel na zadní tyči Pulkerta, jenže jeho hlavička rozvlnila jen boční síť. Na druhé straně zapadl dobře umístěný Linhartův trestný kop z 20 metrů k tyči a bylo prakticky rozhodnuto - 0:2. Další dva trestňáky si Staš pohlídal, ale v 72. minutě nestačil na samostatný únik Výborného po rychlém brejku hostů - 0:3. Domácí se snažili alespoň o čestný úspěch, ale ani ve třetím zápase po sobě se gólově neprosadili - Kupka střílel nad bránu, Špitálníkovu střelu Míšek vyrazil na roh a Švábův přímý kop zastavili obránci. Ještě vyšší rozdíl ve skóre odmítl Staš, který dobře vyběhl proti dalšímu samostatnému úniku, který nakonec skončil střelou vedle jeho brány.

Zápas se lámal kolem 60. minuty, kdy Podolští měli několik možností ke srovnání skóre, ale inkasovali druhý gól a potom už reagovat nedokázali. Hosté určitě měli více ze hry a byli na tom technicky lépe, ovšem domácí výborně bránili a dokázali vyhrávat osobní souboje na vlastní polovině. Zápas rozhodly zbytečně inkasované branky, po kterých získali hosté klid na své kopačky a dovedli zápas do tříbodového konce. V dalším kole zajíždí Kobylky do Bečvár, hraje se v neděli od 16:30.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 31. vlastní, 65. Linhart, 72. Výborný.

Sestava FC: Staš - Kupka, Lukáš Toman (84. Frčka), Šálený, Martin Šváb - Špitálník, Netáhlo, Štoček (79. Josef Fejfar), Pulkert - Vítek, Tomáš Švadlenka. Trenér: Bohuslav Šváb.

Sestava Hlízov: Míšek - Tomíšek, Holík, Linhart, Navrátil - Tomáš Šváb, Růžička, Židík (70. Kvíčala), Výborný (75. Čáp) - Šmidrkal, Křelina (65. Hanuš). Trenér: David Linhart.

Rozhodčí: Polák Igor - Čechmánek Igor, Boček Milan.

Diváků: 100.

Zpět