Dastych v Semicích dobře postavil tyče a zamkl bránu, Kobylky vezou bod

22.08.2022 09:41

Semice - Bílé Podolí 1:1 (0:1)

Stejně jako v minulé sezóně vyrazily podolské Kobylky na první zápas sezóny do Semic. Zápas měl hodně společného, ale výsledek diametrálně odlišný - Podolští si tentokrát vezou bod za remízu 1:1! V prvním poločase hosté do puntíku plnili pokyny trenéra Švába - zahustit střed hřiště, nepouštět domácí ke standardkám a centrům ze strany, naopak pokusit se o rychlé protiútoky nebo úder z přímého kopu. 

V prvních patnácti minutách proběhlo nesmělé oťukávání obou soupeřů mezi vápny. Náznaky šancí postupem času přišly - Švadlenka hlavičkoval po Štočkově centru mimo, na druhé straně Dastych zasahoval proti střele z vápna. Po standardce ve 22. minutě Kubát napálil odražený míč z vápna jen pár centimetrů vedle. Ve 25. minutě Štoček zachytil nepovedenou rozehrávku brankáře a z 35 metrů ho zkoušel přelobovat, ale míč zapadl těsně nad břevno. Domácí se dostali do šance po rohu, kdy Dastych tygřím skokem k tyči zabránil Břízovi ve skórování. Vypadalo to na bezbrankový poločas, ale ve 43. minutě Švadlenka na půlce vystihl rozehrávku stoperů a Štoček po padesátimetrovém sprintu, při kterém ho marně naháněli tři domácí hráči, měl ještě dostatek sil na přesné zakončení - 0:1! 

Ve druhé půli hosté hlavně nechtěli zalézt na vlastní polovinu a čekat na vyrovnání, což se 15 minut dařilo - navíc po Štočkově centru a nepovedeném odkopu domácích zůstal Tyšer sám na malém vápně, ale odkrytou bránu trestuhodně minul! To mohlo Kobylky mrzet v 62. minutě, kdy domácí uzamkli hosty v šestnáctce a po sérii centrů a zablokovaných střel míč skončil na břevně. Tlak domácích sílil a v 65. minutě opět zazvonila branková konstrukce, tentokrát míč zastavila tyč. V 67. minutě Dastych předvedl neuvěřitelný reflex, když na brankové čáře vytáhl hlavičku z bezprostřední blízkosti, v 68. minutě mu opět pomohlo břevno po velkém závaru. V 71. minutě už bylo vyrovnáno, po rychlém útoku ze strany se hosté nestihli vrátit a Bříza z malého vápna nemohl minout odkrytou bránu - 1:1. Jenže tím kolotoč zdaleka nekončil - naopak Dastych musel být stále ve střehu, množství trestných a rohových kopů narůstalo rychlým tempem a výšková převaha semických hráčů byla výrazná. Přesto defenziva celého hostujícího mužstva pracovala spolehlivě, a když k tomu připočteme štěstí po další nastřelené tyči, přežití závaru po nepřímém volném kopu 12 metrů od branky, nebo zablokování několika pokusů v gólových pozicích, mohli Podolští dál živit naději na remízu. A nejen to - Švadlenka se po spolupráci s Weinlichem prokličkoval až do vápna ke střele, která měla gólové parametry, ale obránce ji stačil na poslední chvíli zablokovat. To byla však výjimka, drtivá většina hry se odehrávala na polovině hostů. Dastych však branku zamkl, vyrazil několik centrů, předvedl další famózní reflex na brankové čáře. Ani závěrečný nápor tedy domácím kýženou druhou branku nepřinesl. Na výsledkové tabuli svítil konečný výsledek 1:1. 

Paralela se zmíněným loňským úvodním kolem se nabízela - tenkrát první poločas Podolští také zvládli velmi dobře, drželi výsledek 1:1, ale ve druhé půli přišel obrovský nápor domácích, do 60. minuty 3 inkasované branky a nakonec z toho byla prohra 5:1. Tentokrát to Kobylky zvládly i díky velkému štěstí a sebeobětování několika hráčů, kteří po důrazné hře domácích nedohráli - nuceně střídat museli postupně Weinlich, Švadlenka a Štoček, navíc Chmelařovi na pondělním vyšetření zjistili zlomenou zánártní kůstku. Alespoň můžeme ocenit fair play domácího hráče, který se po zápase za svůj faul přišel omluvit. Ale jak se dají Kobylky dohromady na domácí zápas proti Pečkám, který se hraje v sobotu od 17 hodin, zůstává otázkou.

Branky: 43. Štoček ml. - 71. Bříza.

Sestava BP: Dastych - Cakl, Kupka, Šálený, Jansa - Tyšer, Kubát, Štoček ml. (90. Tronchev), Skala, Weinlich (72. Chmelař) - Tomáš Švadlenka (76. Fejfar). 

Sestava Semice: Procházka - Bříza, Novák, Vavroušek, Rychtařík, Kamlach, Cáska, Kubela, Vavřík, Kudrna, Jareš. Střídali: Machala, Brynych, Hylmar. 

Rozhodčí: Šesták Vojtěch - Tvaroh Petr, Vaňousek Patrik.

Zpět