Derby ve Vrdech vítěze nemělo, Kobylky nakonec vybojovaly skvělé 5. místo

21.06.2022 22:36

Vrdy - Bílé Podolí 1:1 (0:0)

Před posledním kolem mohly Kobylky pomýšlet na čtvrté místo, ale také mohly skončit šesté. Nakonec vyšla prostřední varianta a po remíze 1:1 je to skvělé páté místo! Zápas byl zajímavým soubojem generací - zatímco Vrdy mají skvěle našlápnuto do dalších let s výběrem, který kolem kapitána Tomíška má nejstaršího hráče z ročníku 97, Bílé Podolí naopak kolem Luboše Štočka ml. tvoří tým s nejmladším hráčem z ročníku 95. To na velkém hřišti dávalo obrovskou výhodu domácímu celku plnému mladých běhavých fotbalistů, ale Podolští se jim dokázali vyrovnat bojovností a důrazem v osobních soubojích.

Ve velkém vedru nastoupili Podolští s defenzivní taktikou, ovšem v úvodu zápasu byli směrem dopředu nebezpečnější - po Štočkově centru hlavičkoval Kupka těsně nad břevno, o chvíli později Weinlich prošel po levé straně a místo centru zkusil vystřelit, jenže trefil jen boční síť. Do zakončení se dostali také domácí, ale dvakrát Dastychovi pomohla obrana, která na poslední chvíli zblokovala nebezpečné střely uvnitř vápna, jednou si hostující brankář skvělou robinzonádou poradil sám. Největší šance prvního poločasu přišla ve 32. minutě, kdy Dastych lapil samostatný únik domácího útočníka. Na druhé straně zkoušel štěstí z dálky Štoček i Tyšer, ale nemířili přesně. V závěru poločasu se trochu přiostřilo, když rozhodčí ve dvou situacích nejprve neodpískal faul na hostujícího hráče, aby následně o pár vteřin později udělil kartu za zákrok na opačné straně. Ale na skóre to vliv nemělo, poločas skončil bez branek.

Na začátku druhé půle se odehrálo větší drama v hledišti při potyčkách mezi fanoušky a pořadatelskou službou, než na hřišti. Většina akcí na obou stranách končila nepřesností v předfinální fázi, takže žádné velké šance k vidění nebyly. To je vlastně případ i prvního gólu, který padl jako blesk z čistého nebe - Dastych rychlou rozehrávkou vybídl Švadlenku, který u lajny uvolnil Dvořáka, jehož centr na nabíhajícího Weinlicha skončil k překvapení všech včetně brankáře Kožurika v síti - 0:1! Podolským fotbalistům se podařilo dokonale zaskočit domácí hráče, ti však zbraně nesložili - po trestném kopu však hlavičkovali vedle. Velkou šanci na vyrovnání měl v 80. minutě po chybě obrany Petr, který však nikým neatakovaný z 10 metrů netrefil branku! V 83. minutě už se domácí dočkali: po dlouhém míči za obranu přišel centr do vápna a Kořínek zakončoval do prázdné brány - 1:1. Překlopit vedení zpět na stranu hostů mohl Švadlenka, ale v těžké pozici trefil jen obránce. Utkání skončilo zřejmě zaslouženou dělbou bodů za remízu 1:1.

Přestože by hráči místo na hřiště raději zamířili na nedaleké koupaliště, dokázali se Podolští ve velkém vedru zkoncentrovat na poslední zápas a pro derby vytáhnout zbytky sil, které jim po náročné sezóně zbyly. Domácí měli více míč na svých kopačkách, ale dobře organizovanou obranu se jim nedařilo překonat, do šancí se dostávali sporadicky. Kobylky šly do vedení a mohly slavit i tři body, ale remíza je v celkovém součtu spravedlivá. Skvělých 41 bodů je výsledkem povedeného podzimu (17 bodů) a úžasné jarní jízdy (24 bodů), která zahrnovala třeba pětizápasovou vítěznou sérii, nebo celkem pět bodových zisků ze hřišť soupeřů, včetně toho vrdovského. Užijte si pohodové léto a na jaře se opět uvidíme v Bílém Podolí na fotbale!

Branky: 83. Kořínek - 67. Dvořák.

Sestava BP: Dastych - Kubát, Kupka, Šálený, Jansa - Tyšer, Dvořák, Štoček ml., Chmelař (90. Bíža), Weinlich - Tomáš Švadlenka.

Sestava Vrdy: Kožurik - Vavřina, Andrle, Havránek, Plašil, Kořínek, Petr, Růžička, Vávra, Tomíšek, Šveřepa. Střídali: Nový, Plašil.

Rozhodčí: Pudil Václav - Babák Jan, Volenec Jiří. Delegát: Čáp Zdeněk.

Zpět