Diváci v Bílém Podolí na gól čekali marně

17.09.2011 20:00

Bílé Podolí - Sedlec-Prčice 0:0

V rámci 4. kola I.B třídy se utkaly podolské kobylky s dosud neznámým soupeřem - Sedlecem Prčice. Po neproměnění několika gólových šancí na obou stranách si po jednom bodu rozdělila obě mužstva.

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté, kteří se hned ve 3. minutě dostali do šance, kterou pozorný Červinka vykryl (viz fotogalerie), následná střela šla těsně vedle. Na druhé straně zahrozil v 8. minutě Trpišovský po sražené střele Bareše, ale v těžké pozici mířil nad (viz video). Ve 22. minutě měla střela hostů z 18 metrů gólové parametry, ale Červinka byl u tyče včas a vyrazil na roh. Domácí v této fázi nedokázali podržet míč a hosté měli převahu, z níž vyplynula i další šance ve 30. minutě - naštěstí mířil prčický útočník nad (viz video). Až ve 45. minutě se dostali ke slovu také domácí - Jelínek si všiml vyběhnutého brankáře, ale lob se mu nepovedl, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Také druhou půli začali aktivněji hosté, ale využít špatného odkopu obrany v 51. minutě nedokázali. V 64. minutě se do gólové šance dostal po centru z levé strany Jelínek, ale mířil z blízka pouze do brankáře. Následnou dorážku Tomana skvělým zákrokem brankář hostů také zlikvidoval (viz video). V 69. minutě se opět vyznamenal Červinka, když vyrazil nebezpečnou střelu zpoza vápna. O minutu později hosté do brány míč dopravili, ale pro ofsajd gól neplatil. V těchto fázích utkání se hrálo nahoru - dolů, což dokazuje situace z 73. minuty, kdy po centru Trpišovského trefil Chmelař tyč. V 74. minutě bybl Jelínek sám před brankářem, ale míč napálil právě do něj. Domácí byli v těchto fázích lepším týmem, bohužel to nedokázali potvrdit vstřelením branky. V 80. minutě po Mužátkově centru hlavičkoval Švadlenka mimo, v 84. minutě pálil Spáčil z otočky z 10 metrů nad a v 87. minutě Švadlenkův centr směřující do brány vyrazil gólman na roh. I proto skončilo utkání bezbrankovou remízou.

Brankář Filip Červinka dokázal i ve druhém domácím zápase udržet čisté konto, naopak střelci neměli svůj den a poprvé v sezóně vyšli naprázdno. Mínusové body v tabulce způsobily, že Podolští se přehoupli do záporných hodnot. Proto pojedou příští týden do Chotýšan s jasným cílem - bodovat a nahradit tak sobotní ztrátu z domácího prostředí.

Fotogalerie: FC BP - Sedlec-Prčice

Sestava: Červinka - Toman, Semínko, Bareš, Svoboda - Mužátko, Šálený, Trpišovský, Spáčil - Jelínek, Chmelař (75. Švadlenka)

Video:

8. minuta - šance Víti Trpišovského po přímém kopu Bareše

30. minuta - šance hostů po špatně sehraném rohu domácích

64. minuta - šance Libora Jelínka, dorážka Lukáše Tomana

Zpět