Drama s Milovicemi rozhodl v nastavení Lukáš Toman

07.04.2014 19:03

Bílé Podolí - Milovice 3:2 (1:1)

Statistiky před zápasem s Milovicemi hovořily jasně - hosté ještě na jaře nevstřelili ani gól, navíc v této sezóně nedokázali ze hřišť soupeřů přivézt ani jeden bod. V Bílém Podolí svěřenci bývalého hráče FC Petra Bílého sahali po bodu, jenže ve druhé minutě nastavení rozhodl o vítězství Kobylek Lukáš Toman.

Domácí fotbalisté začali výborně a v první desetiminutovce soupeře nepustili na svou polovinu. Už ve 3. minutě krásně napřáhl Trpišovský, mířil jen těsně vedle Havelkovy brány. V 10. minutě Šimon vysunul Fejfara, který střelou na přední tyč rozvlnil síť - 1:0. Podolští dobře kombinovali a po Brunclíkově patičce střílel Šálený z dobré pozice nad, Havelka se za jeho střelou jen ohlédl. Ve 24. minutě po Švadlenkově průniku a následné zpětné přihrávce mohl zvýšit Brunclík, ovšem ani on netrefil bránu. Půlhodinu, která patřila výhradně Kobylkám, zakončil krásným dalekonosným pokusem Svoboda - znovu těsně vedle! Hosté se do první šance dostali ve 34. minutě - Verner se dostal do úniku sám na Nečase, naštěstí nezvolil ideální zakončení a namířil svou střelu vedle. Ve 39. minutě hosté vyrovnali jako blesk z čistého nebe - centr Gruse se stočil do brány, Nečas při couvání zakopl a už jej nedokázal zastavit - 1:1. Přesto mohli Podolští do kabin odcházet veselejší, ale Šimonovu gólovku zastavil na brankové čáře obránce.

Druhý poločas začal stejně jako první - náporem Kobylek. Po Brunclíkově rohu poslal Kobylky do vedení Šimon (viz video). V 58. minutě Trpišovský ideálně předložil míč Švadlenkovi před odkrytou bránu, ale jeho střela v záklonu šla nad. Hosté stále cítili šanci na bod a dostávali se na dostřel - v 70. minutě si Nečas poradil s hlavičkou Beneše a v 75. minutě po přesném centru ze strany zakončoval Muller mimo odkrytou bránu. V 77. minutě Čakovského střelu vytáhl obránce hlavou, následný roh zakončil Semínko vedle (viz video). V 86. minutě bylo vyrovnáno - Dlouhý zakončil centr do protipohybu Nečase - 2:2. Kobylky nesložily zbraně, hnaly se do útoku a vyplatilo se - ve druhé minutě nastavení se po Šimonově trestném kopu prosadil sváteční střelec Lukáš Toman - 3:2.

Po konečném hvizdu spadl všem domácím hráčům, funkcionářům i příznivcům obrovský kámen ze srdce, protože ztráta bodů by znamenala velké komplikace v boji o záchranu. Ani tak však nemají Podolští vyhráno, protože 19 bodů v tabulce není žádný luxus - na sestupové pozice mají Kobylky po šestnácti kolech náskok devíti bodů. Základem je vyhrávat doma, ale k tomu by nebylo špatné přivézt nějaké bodíky z venku. O to se mohou Podolší pokusit už v sobotu, kdy hrají na půdě zatím posledního celku soutěže - Kutné Hory B. Hraje se v sobotu od 16:30, přijeďte se podívat a fandit!

Fotogalerie: FC BP - Milovice

Tabulka: A-tým

Branky: 10. Fejfar, 46. Šimon, 90+2. Toman - 39. Grus, 86. Dlouhý.

Sestava FC: Nečas - Mužátko, Lukáš Toman, Martin Šváb, Svoboda - Brunclík, Šálený, Trpišovský (65. Čakovský), Fejfar (87. Kupka) - Tomáš Švadlenka (74. Michal Semínko), Šimon.

Sestava Milovice: Havelka - Fiala, Šťastný, Krátký, Beneš - Muller, Petráš, Grus, Dlouhý - Verner (88. Chalupník), Horváth.

Rozhodčí: Lafek David - Tvaroh Petr, Tylchert Michal.

Diváků: 60.

Video:

gól Pavla Šimona ve 46. minutě

šance hostů v 70. minutě

šance Milana Čakovského v 77. minutě

šance Michala Semínka v 78. minutě

gól Lukáše Tomana v 92. minutě

vítězná děkovačka s fanoušky

Zpět