Jediný gól v podolské síti znamenal domácí prohru s Bohemií Poděbrady

13.09.2015 09:30

Bílé Podolí - Bohemia Poděbrady 0:1 (0:1)

Po premiérovém zisku bodů v minulém kole chtěli Podolští samozřejmě výhru potvrdit i na domácím trávníku, ale protože nedokázali proměnit své šance, ze tří bodů se radoval soupeř.

Podolští začali zakřiknutě a na polovinu hostů se dostali až po pěti minutách hry. Úvodní tlak však přečkali, i díky nepřesnému zakončení hostů. Na druhé straně zahrozil Chmelař pěknou střelou z 25 metrů, ale Krch si poradil. Ve 28. minutě se měnilo skóre - Červinka sice skákavou střelu z vápna vyrazil, ale na dorážku Hrušky už nedosáhl - 0:1. Hosté byli lepší a mohli přidat i druhou branku, ale Sopr sám na malém vápně poslal míč vedle a další dva nebezpečné závary obrana zvládla vyřešit. Ve 30. minutě centroval Fejfar z přímého kopu na přední tyč, ale Chmelař nedokázal centr těsně před brankářem tečovat. Hosté měli výškovou převahu, takže si bez problémů poradili s dalšími centry do vápna. Největší šanci domácích v prvním poločase měl Švadlenka, který využil otálení brankáře Krcha s odkopem, ale míč směřující do brány dokázal Krch vytěsnit na roh. Protože se neujala ani Fejfarova standardka z 20 metrů, poločas vyhráli hosté 0:1.

Druhá půle ze začátku nevypadala, že se obraz hry změní - hosté si vytvořili gólovou šanci po rohu, ale Červinka výborně zasáhl a udržel jednobrankový odstup. Po hodině hry začali mít navrch domácí a zamkli soupeře na jeho polovině. V 68. minutě Svobodův přímý kop vráti Kupka na Chmelaře, který ale na malém vápně netrefil ideálně.  V 70. minutě pálil Jelínek těsně nad bránu, v 75. minutě mířil Weilnich vedle. Když už Kupka bránu trefil, byl brankář Krch pozorný a přízemní střelu nadvakrát zlikvidoval. Hosté se dostávali do nebezpečných rychlých brejků do otevřené obrany, ale dobře rozjeté akce nedokoázali kvalitně zakončit. V 85. minutě centroval opět Svoboda, Weinlich krásně přeloboval brankáře, jenže s ním bohužel i bránu. V poslední minutě šel spoluhráče do vápna podpořit i brankář Červinka, Toman se dostal k hlavičce, ale domácí obránce vykopl míč z brankové čáry! Poděbradům tak stačil jediný gól k tomu, aby si z Bílého Podolí odvezli všechny body.

Kobylky doplatily podobně jako se Sokolčí na špatný první poločas a i přes zlepšenou hru po přestávce nedokázali náskok soupeře odmazat. Podolští jsou tedy opět v mínusových hodnotách v tabulce pravdy a tentokrát se budou body obtížněji vozit z venku - v příštím kole se hraje kutnohorské derby s rezervou Čáslavi. Utkání začíná v neděli již v 16:30.

Fotogalerie: odkaz

Branka: 28. Hruška.

Sestava FC: Červinka - Mužátko, Lukáš Toman, Šálený, Svoboda - Čakovský, Martin Šváb, Chmelař (75. Weinlich), Fejfar (66. Hájek) - Švadlenka (66. Kupka), Jelínek.

Sestava Bohemia: Krch - Velčovský, Poděbradský, Suchánek, Churavý - Hruška, Jirásek, Rulc, Martínek - Sopr, Kubánek. Střídali: Wiedemann, Tůma.

Rozhodčí: Říha Jaroslav - Laštovička Stanislav, Pejša Tomáš.

Diváků: 60.

Zpět