Jiří Antoš vystřílel první jarní vítězství

24.04.2011 00:03

FC Bílé Podolí - Ostrá 2:1 (0:0)

Do Bílého Podolí přijel aktuálně 6. tým tabulky - celek Ostré. Podolští nastupovali do zápasu s pomyslným nožem na krku, protože v případě bodové ztráty by si ještě více zkomplikovali cestu za záchranou v krajské soutěži. V minulých zápasech se fotbalový bůh od Kobylek mírně odklonil, v sobotním odpoledni jim však předchozí nešvary vynahradil.

Podolští vykročili do zápasu sebevědomě - v 6. minutě zkoušel Jelínek přelobovat hostujícího brankáře, ten však jeho úmysl vystihl. V 9. minutě se opět snažil Jelínek, jeho přihrávku zpracoval Antoš, ale střílel nad. V 19. minutě zahrozili také hosté - střela z 20 metrů se otřela o břevno Červinkovy brány. Blíže k vítězství mohli být domácí ve 29. minutě, ale Jelínek hlavou bránu z malého vápna netrefil, a tak poločas skončil bez branek.

Druhý poločas začal pro Kobylky výborně - akci založil Jelínek, Antoš si udělal z hostujících obránců slalomové branky a poslal domácí do vedení - 1:0. Domácí vedoucí branka jakoby uspokojila a iniciativu převzali hosté, ovšem z optické převahy si větší šanci nevytvořili. Naopak domácí mohli vedení potvrdit - v 70. minutě trefil Štoček z trestného kopu tyč. Ale Ostrá se nevzdala a v 80. minutě se dočkala zaslouženého vyrovnání, když si jinak dobře hrající obrana vybrala slabší chvilku - 1:1. Domácím hráčům se vybavila dva týdny starý scénář z utkání s Lysou, ale našli v sobě dost sil na to, aby nedopustili otočení skóre. V 83. minutě se dostal k hlavičce Semínko, ale nezamířil mezi tři tyče. Když už se obě strany smiřovaly s jedním bodem, přišel v nastavení trestný kop - Luboš Štoček poslal míč na hlavu Lukáše Tomana, který připravil neodmítnutelnou střeleckou pozici pro Antoše a ten rozjásal podolské hráče, trenéry i diváky a zařídil velmi důležité tři body pro domácí.

Podolští se díky tomuto vítězství dostali na 19 bodů, což je poměrně dobrý odrazový můstek do dalších zápasů. Výbornou zprávou je pouze jeden inkasovaný gól v síti domácích a i když hra tentokrát nebyla taková jako třeba v zápase s Lysou (prvních 75 minut), tři body se počítají. Příští týden hraje FC v Nymburce s B týmem Polabanu, který má na jaře výbornou formu, a proto se jedná opět o zápas, kde může Bílé Podolí pouze překvapit. Hraje se v sobotu 30. dubna od 17 hodin.

Fotogalerie: FC BP - Ostrá

Branky: 49. a 90.+1 Antoš

Sestava: Červinka - Lukáš Toman, Michal Semínko, Štoček, Mužátko - Skala, Šálený, Zelený, Josef Fejfar - Antoš (92. Švadlenka), Jelínek (83. Chmelař)

Zpět