Kobylky díky výbornému prvnímu poločasu postoupily přes Ovčáry do čtvrtfinále Krušovického poháru

21.07.2013 21:17

Bílé Podolí - Ovčáry 3:2 (3:0)

Letní příprava začala pro hráče Bílého Podolí ostrým testem - v rámci osmifinále Krušovického poháru přivítali na svém hřišti soupeře zvučného jména: Sokol Ovčáry-Nedomice.

Než se hosté stačili na podolském hřišti rozkoukat, tak Šálený vysunul Jelínka do samostatného úniku, Jelínek přehodil brankáře Straku a Kobylky vedly 1:0. Podolští hráli nebojácně, dařilo se jim dostat se na dostřel ovčárské brány a v 15. minutě se do odraženého míče parádně opřel Brunclík (viz video) - 2:0! Hosté byli průběhem viditelně zaskočení, ale postupně přebírali iniciativu. V 17. minutě po rohu hlavičkoval Ondrák, ale Nečase na brankové čáře zastoupil Fejfar. Ve 22. minutě Nečas vyrazil nebezpečný centr na hranici vápna, Studený naštěstí svůj lob do opuštěné brány jen těsně nenasměroval. Hosté po půlhodině hry definitivně převzali taktovku zápasu a snažili se vstřelit kontaktní gól, ale Nečas výborně vyškrábl hlavičku mířící do šibenice a střelu Mihalíka po závaru ve vápně domácích vykopl z prázdné brány Šváb. Místo kontaktního gólu uhodilo na druhé straně a stálo to za to: Semínkův dlouhý výkop prodloužil Jelínek a Švadlenka uvnitř vápna vypálil z voleje ála Marco van Basten - 3:0!

Cíl domácích do druhé půle byl jasný - vydržet co nejdéle bez inkasované branky a zkusit přidat další, která by už mohla být definitivní. Bohužel ani jedno se nepovedlo - z kabin totiž vyběhl úplně jiný tým hostů a roztočil kolotoč gólových šancí. Ve 48. minutě Nečas konečky prstů vyrazil střelu zpoza vápna, v 52. minutě zastoupil Nečase Kraus a vykopl střelu Voljaského z prázdné brány, ale v 56. minutě už se hosté radovali, když se hlavou prosadil Kořínek - 3:1. Byl to vůbec první inkasovaný gól do podolské sítě v letošním Krušovickém poháru. Hosté nechtěli zůstat jen u jednoho, z brejku však mohl zvýšit na druhé straně Jelínek střílející na přední tyč těsně vedle. V 65. minutě vyhlavičkoval z prázdné brány prudkou střelu Šváb na roh. Brankář Nečas se mohl na své obránce opravdu spolehnout, protože v 70. minutě hosté už zvedali ruce, ale míč šourající se do sítě tentokrát odkopl Mužátko. Štěstí podolské opustilo v 73. minutě, kdy po standardce došlo k chybě v komunikaci a kanonýr Hašler snížil na rozdíl jediné branky - 3:2. Ovčáry sice měly ještě dostatek času na vyrovnání, ale vypracovaly si už jen jednu šanci v 80. minutě, a to Voljanskij pálil z 10 metrů vedle. Závěrečný tlak vyrovnání nepřinesl. Zápas skončil výsledkem 3:2 a postupem Kobylek do čtvrtfinále Krušovického poháru! Po zápase si tak mohli hráči společně se skvělými diváky vychutnat tradiční vítěznou podolskou děkovačku.

Sportovně musíme uznat, že hosté byli fotbalovější a hlavně ve druhém poločase lepší a Podolští se hodně nadřeli na každé získání míče. Ale štěstí k fotbalu neodmyslitelně patří a proti tak kvalitnímu soupeři, který má zkušenosti s divizí i ČFL, je štěstí určitě potřeba. Podolští mu však šli svým výkonem naproti a proti profesorsky hrajícím Ovčárům uspěli.

V dalším kole jedeme do Nelahozevsi (mapa), která letos vyhrála svoji skupinu I.B třídy a bude tak dalším těžkým soupeřem. Pokud Podolští předvedou podobný výkon, jako proti Ovčárům, tak mohou uspět i zde. Hraje se už ve středu 24. července od 18 hodin.

Fotogalerie: FC BP - Ovčáry (20.7.2013)

Branky: 9. Jelínek, 15. Brunclík, 43. Švadlenka - 56. Kořínek, 73. Hašler

Sestava FC: Nečas - Kraus, Semínko, M. Šváb, Mužátko - Čakovský, Brunclík, Šálený, Fejfar (71. Kupka) - Švadlenka  (90. Skala), Jelínek (62. Zelený).

Sestava Ovčáry: Straka - Viskup, Ondrák, Studený, Matějček, Maršner, Baloun, Hašler, Kořínek, Voljanskij, Mihalík. Střídali: Rubeš, Volf, Fabian.

Rozhodčí: Pospíšil Miloslav - Novotný Petr, Pudil Václav.

Diváků: 70

Video:

gól Davida Brunclíka v 15. minutě

Zpět