Kobylky doma nadělovaly, čtyřku si odvezly Chotýšany

22.04.2012 09:19

Bílé Podolí - Chotýšany 4:0 (2:0)

Ještě před zápasem pogratulovali zástupci FC sekretáři Petru Heřmánky k jeho životnímu jubileu, jehož výši sdělovat nemusíme - udělali to hráči sami konečným výsledkem 4:0. Po předzápasovém rozptýlení však museli hráči zabrat na hřišti, pokud chtěli přeskočit Chotýšany v tabulce. To se jim díky brankám Jelínka a Antoše povedlo a v tabulce se Kobylky přiblížily klidnějším vodám.

První poločas začali lépe domácí - v 10. minutě Jelínek těsně nedosáhl na centr Štočka (viz video), ve 12. minutě se po závaru a odraženém míči zjevil sám před brankářem Bareš, ale střílel nedůrazně. V 15. minutě si na dalekonosný pas Bareše naběhl Jelínek a z hranice vápna krásným volejem přehodil brankáře (viz fotogalerie) - 1:0. Ve 26. minutě mohlo být srovnáno, ale hosté místo zakončení z dobré pozice akci překombinovali ještě další přihrávkou, která byla nepřesná. Ve 29. minutě Spáčil centroval, Jelínek hlavičkoval z gólové pozice, ale brankář předvedl výborný zákrok a vyrazil. Ve 33. minutě si Antoš obhodil vyběhnuvšího brankáře, který mimo vápno míč zastavil rukou, ale dostal jen žlutou kartu. Následný přímý kop napálil Antoš do zdi. Ve 37. minutě překonal Antoš ofsajd-systém hostů a šel sám na bránu, na hranici vápna jej skluzem ze zadu "sundal" Mleziva a teď už rozhodčí neměl jinou možnost, než udělit červenou kartu. Následný trestný kop Antošovi brankář chytil. Rozhodčí odmávali a odpískali v prvním poločase Jiřímu Antošovi snad 10 ofsajdů, ale třikrát vysouvající se obranu Chotýšan obelstil - poprvé z toho byla žlutá karta, podruhé červená a potřetí už gól - ve 44. minutě Antoš tváří v tvář brankáři nezaváhal (viz fotogalerie) - 2:0.

Do druhého poločasu šli domácí s vědomím, že třetí gól by soupeře dorazil, naopak hosté se sympaticky snažili i v deseti něco vymyslet. Ve 48. minutě po Spáčilově nahrávce pálil Šálený, ale brankář si poradil. V 53. minutě přišel třetí gól, který stál za to - Štoček místo očekávané střely zvolil nahrávku na Mužátka, jehož zpětnou přihrávku před bránou usměrnil Jelínek (viz video - Štoček zmátl nejen domácí obranu, ale také naši fotografku, takže Mužátkova přihrávka není vidět) - 3:0. V 63. minutě měl na kopačce čtvrtý gól Švadlenka, po pěkném centru Svobody trefil jen boční síť. V 65. minutě se už skóre měnilo - Antoš levačkou trefil přesně šibenici (viz fotogalerie) - 4:0. O čestný úspěch se snažili i hosté, ale Nečas si dobrým zákrokem (viz fotogalerie) premiérové čisté konto pohlídal. Na druhé straně šance Spáčila, Antoše a Šáleného brankou neskončily, což nic nezměnilo na tom, že tři body zůstaly v Bílém Podolí a domácí série se prodloužila na čtyři výhry v řadě.

Vítězství nad Chotýšany bylo zasloužené, i když hlavně v prvním poločase nebyl výkon ideální. Na kopačky podolských hráčů se však vrátila střelecká potence, kterou si budou chtít Kobylky uchovat i v příštím kole na hřišti tabulkového souseda Zbraslavic. Hraje se v sobotu 18. dubna v 17 hodin.

Fotogalerie: FC BP - Chotýšany

Branky: 15. a 53. Jelínek, 44. a 65. Antoš

Sestava: Nečas - Mužátko, Semínko, Bareš, Svoboda (66. Lukáš Toman) - Švadlenka (75. Kupka), Šálený, Štoček, Spáčil - Jelínek (70. Zelený), Antoš.

Video:

přímý kop Luboše Štočka v 10. minutě

gól Libora Jelínka v 53. minutě po nacvičeném signálu

Zpět