Kobylky doma padly, Poříčany byly nad jejich síly

04.05.2014 10:47

Bílé Podolí - Poříčany 3:6 (2:1)

V zápase s druhým celkem tabulky, který v dosavadním průběhu sezóny ztratil body jen ve třech zápasech, mohly Kobylky jenom překvapit. V prvním poločase se to dařilo, ale ve druhé půli hosté rychle srovnali a následně otočili výsledek. Diváci viděli devět branek, bohužel hned šest v domácí síti. A to ještě brankář Beran v závěru chytil penaltu.

Do zápasu vstoupili domácí hráči bez přílišného respektu a po Šimonově rohu ve 3. minutě hlavou zařídil Kupka vedení - 1:0 (viz video). V 6. minutě Beran dobře zasáhl proti šanci hostů, ovšem v 9. minutě při vyběhnutí podklouzl a Sedláček ho dokázal přelobovat - 1:1. Poříčany držely míč častěji na svých kopačkách, ale směrem dopředu nemohly nic vymyslet. Několik střel ze střední vzdálenosti šlo mimo bránu. Na druhé straně zaměstnával obranu aktivní Šimon, ale jeho dva centry spoluhráči nedokázali zakončit. Ve 30. minutě si Šálený připravil míč ve vápně ke střele, na poslední chvíli mu do ní vložil nohu obránce. Až ve 42. minutě se povedl podolským hráčům brejk - Šimon obešel dva obránce a předložil míč Šálenému, který bombou z první nedal Klímovi šanci - 2:1.

Hned ve 46. minutě bylo vyrovnáno - Slavík v rohu vápna "vymotal" tři obránce a předložil míč před odkrytou bránu Pukovi - 2:2. Podolští se bránili a v 55. minutě vykopával Šváb Sedláčkovo zakončení z prázdné brány. V 64. minutě šli hosté do vedení - nedůrazně bráněný Puk se prosadil na zadní tyči - 2:3. V 70. minutě se do šance dral Šimon, ale než stačil zakončit, obránce mu míč ukopl. Udeřilo však na druhé straně - v rozmezí 71. a 78. minuty hosté třemi přímočarými kombinacemi zvýšili na 2:6 a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Gól na 2:4 padl sice po předchozím faulu na Brunclíka, ovšem na to už se historie ptát nebude. Beran neměl šanci, vždy stál proti poříčanskému útočníkovi sám. V 80. minutě Švadlenka upravil na 3:6 střelou k tyči a mohlo to být ještě drama - Švadlenka šel sám na bránu, obránce ho bez míče sestřelil na červenou kartu, ale rozhodčí Soběslav nepískl ani faul. To na druhé straně pískl penaltu Semínkovi, který v pádu zahrál rukou. Beran se však vyznamenal a penaltu chytil (viz video). Korigovat skóre mohli ještě Fejfar, Šimon nebo Kupka, ale jejich střely se mezi tři tyče nevešly. Utkání skončilo výsledkem 3:6.

Neuvěřitelně efektivní soupeř potvrdil, proč je na čele tabulky a bojuje o postup do I.A třídy. Utkání rozhodlo zřejmě rychlé vyrovnání ve druhé půli, které dodalo na hostující kopačky klid, důsledkem čehož byly další branky. Přesto se Podolští nemusí za svůj výkon stydět. Zápas odjezdili a dohráli v jedenácti, do dalších bojů jdou se vztyčenou hlavou. V dalším kole půjde o podobný zápas - Libice nad Cidlinou doma neprohrává a Kobylky mohou znovu jen překvapit. Potom čeká hráče FC zřejmě nejdůležitější část jara - domácí dvojzápas s Břežany II a Býchory, na tyto zápasy se musí důkladně připravit.

Fotogalerie: FC BP - Poříčany

Branky: 3. Kupka, 42. Šálený, 80. Švadlenka - 9.Sedláček, 46., 64. a 73. Puk, 71. a 78. Slavík.

Sestava FC: Beran - Kupka, Michal Semínko, Lukáš Toman, Svoboda - Čakovský (79. Fejfar), Trpišovský (64. Brunclík), Šálený, Martin Šváb, Šimon - Švadlenka.

Sestava Poříčany: Klíma - Touš, Bohm, Puk J., Holler, Štefančík, Puk O., Kopecký, Sedláček, Šusta, Bobek. Střídali: Slavík, Hybner, Prejsek, Zoul.

Rozhodčí: Soběslav Josef - Petýrek Václav, Drábek Tomáš.

Diváků: 60.

Video:

gól Jaromíra Kupky ve 3. minutě

chycená penalta Aleše Berana v 84. minutě

Zpět