Kobylky jsou jako Jánošíci - chudým body rozdávají, bohatým berou. Votice si odvezly třígólvý debakl!

17.10.2011 13:22

FC Bílé Podolí - Votice B 3:0 (1:0)

Před utkáním s prvním celkem tabulky byla v kabině Podolských znát nervozita - série čtyř zápasů bez výhry a soupeř zvučného jména budili respekt. Navíc chyběli kvůli zranění Trpišovský, Svoboda a Jelínek a kvůli karetnímu trestu Mužátko. V základní sestavě hostů nechyběl útočník Haas, který dal v minulém kole Tupadlům čtyři branky. Všechna negativa však Podolští rozmetali a po dobrém výkonu nasázeli votické rezervě tři góly.

Vstup do utkání vyšel domácím nad míru - v 6. minutě putoval míč po ose Šálený - Antoš - Chmelař, poslední jmenovaný centroval před bránu, míč netrefil ideálně, a ten k překvapení brankáře hostů skončil v síti - 1:0! Ve 14. minutě se po Šáleného přihrávce dostal do šance Chmelař, ale obránce mu míč ukopl. Branka domácí uklidnila a více ze hry měli hosté, ovšem pouze opticky - do šancí je pozorná domácí obrana nepouštěla. Zbytek poločasu se hrálo od vápna k vápnu, a tak skončil výsledkem 1:0.

I do druhého poločasu vstoupili lépe domácí - ve 47. minutě se do šance dostal po centru Chmelaře Spáčil, ale těsně minul. V 54. minutě už zvedali Podolští ruce nad hlavu, ale obránce hostů vykopl Chmelařovu střelu z prázdné branky. V 56. minutě centroval Spáčil, ale míč jen prolétl malým vápnem - Chmelařovi chyběl krok. Až v 66. minutě se ke slovu dostali hosté - dobře mířenou střelu vyrazil Červinka na roh. V 72. minutě se do další šance dostal Chmelař - po Antošově vysunutí postupoval sám na bránu, ale zakončil vedle. V 83. minutě uklidnil domácí příznivce Antoš, který po Šáleného přihrávce dal na 2:0. Tento moment definitivně zlomil odpor hostů, kteří byli technicky velmi dobře vybavení, ovšem finální přihrávka jim scházela. V poslední minutě určil konečnou podobu výsledku po přihrávce Jelínka opět Antoš - 3:0.

Po bojovném a zodpovědném výkonu tak Podolští zaslouženě porazili Votice tříbrankovým rozdílem. Hráči FC budou v následujících dvou kolech cestovat na hřiště soupeřů (Tupadly, Sázava), i proto je domácí vítězství důležité pro další vývoj. Na 10. místě mají Podolští 9 bodů a stále mají na dohled střed tabulky.

Fotogalerie: FC BP - Votice B

Branky: 6. Chmelař, 83. a 90. Antoš

Sestava: Červinka - Lukáš Toman (85. Švadlenka), Michal Semínko, Bareš, Spáčil - Josef Fejfar, Zelený, Štoček, Šálený - Antoš, Chmelař (75. Jelínek)

Zpět