Kobylky konečně zabraly doma, porazily Slovan Poděbrady

28.09.2015 15:15

Bílé Podolí - Slovan Poděbrady 3:1 (1:1)

V utkání se soupeřem ze spodních pater tabulky Podolští chtěli konečně zabodovat na domácím hřišti, což se nakonec podařilo díky brankám čerstvého padesátníka Luboše Štočka, Libora Jelínka a Martina Švába. V podolské sestavě pokračovalo točení brankářů, takže tentokrát nastoupil Červinka, ale taktika měla zůstat stejná, jako v Čáslavi - tedy hra na jednoho útočníka.

Vstup do zápasu měli domácí lepší, než v minulých zápasech, a už ve 12. minutě se dostali do vedení - Jelínek ideálně našel na hranici vápna Štočka a ten placírkou k tyči poslal Kobylky do vedení 1:0. Podolští byli nadále lepším mužstvem, ale několik rohových kopů se jim zužitkovat nepodařilo. Pak se začaly dít věci - několik čistých soubojů o míč bylo posouzeno jako fauly domácích hráčů a vše vyvrcholilo vymyšlenou penaltou ve 20. minutě, kterou s velkým štěstím proměnil Majer. Podolští se zalekli nastalé situace a báli se jít soupeři do těla, hlavně v blízkosti velkého vápna. Přesto si ještě do poločasu vytvořili dvě šance - ve 35. minutě Kupkovu hlavičku pod břevno zneškodnil Hadvičák, ve 44. minutě postupoval Jelínek sám z úhlu, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Poločas tak skončil remízou 1:1.

Do druhé půle Podolští tradičně vlétli, změnili rozestavení na dva útočníky a tentokrát přišly i branky - v 56. minutě poslal Štoček míč za obranu, Jelínek byl u míče dříve než brankář a uklidil míč do prázdné brány - 2:1. V 57. minutě střílel Švadlenka, ovšem Hedvičák byl na místě. Hostující brankář nedovolil Švadlenkovi skórovat ani v 59. minutě, kdy vychytal jeho samostatný únik, následně odražený míč dopravil do sítě se štěstím Šváb - 3:1. V 76. minutě postupoval Švadlenka znovu sám na brankáře, tentokrát ho prostřelil, ale jeho střelu zastavila tyč! Největší šanci na snížení měl v 80. minutě Stánok, jehož střela se také otřela o tyč. Do dalších šancí se hosté nedostali, upozorňovali na sebe spíše nefotbalovým způsobem, ale rozhodčí jejich přestupky "neviděli". V poslední minutě šel sám na bránu Chmelař, ale v průběhu jeho akce rozhodčí odpískal konec zápasu! I tak utkání skončilo zaslouženým vítězstvím Kobylek 3:1.

Opět se potvrdilo, že Podolští mají lepší druhé poločasy, než první, ale tentokrát to dokázali vyjádřit i brankově a poprvé v sezóně doma dokázali bodovat. Aktuální 9. pozice a 7 získaných bodů už vypadá lépe, než hrozící sestupové příčky, ale body je nutné sbírat pravidelně, třeba už v příštím kole v Polepech. Hraje se v sobotu od 16 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 12. Štoček, 56. Jelínek, 59. Šváb - 21. Majer z penalty.

Sestava FC: Červinka - Kupka, Šálený, Lukáš Toman, Svoboda - Čakovský (70. Fejfar), Martin Šváb, Štoček (60. Semínko), Hájek, Švadlenka (80. Chmelař) - Jelínek.

Sestava Slovan: Hadvičák - Hanuš, Borovička, Moník, Linhart - Král, Majer, Sezima, Sekera - Stánok, Havlík (64. Pěkný).

Rozhodčí: Čechmánek Igor - Polák Ivo, Cichra David.

Diváků: 75.

Zpět