Kobylky neporazily ani Sadskou, doma třikrát inkasovaly

01.11.2022 21:41

Bílé Podolí - Sadská 1:3 (0:2)

Ani v 11. kole si Kobylky nepřipsaly první vítězství v ročníku. Proti Sadské inkasovaly dvakrát už do poločasu a ani přes snížení ve druhé půli se vyrovnat nepodařilo - naopak v závěru přišla třetí branka.

V úvodu zápasu byli lepší Podolští, hned ve 3. minutě po dobrém Weinlichově napadání vystihl Kupka malou domů a brankář Šaroch ho fauloval, ale rozhodčí místo penalty nařídil jen přímý kop z hranice vápna. Následný Štočkův centr dokázal brankář vyboxovat. Na druhé straně měl Dastych práci při několika nebezpečných centrech a při střele z vápna k tyči, kterou dokázal zkrotit. V 18. minutě při dalším nebezpečném centru podolská obrana na zadní tyči na poslední chvíli dokázala odvrátit míč do bezpečí, ale za následný souboj odehrávající se mimo hrací plochu byla nařízena penalta - 0:1. Hosté se uklidnili a zatáhli, domácí se nemohli dostat do tempa a kazili i jednoduché přihrávky. Ve 30. minutě se dostal ke střele z 20 metrů Weinlich, ale mířil jen doprostřed brány. Ve 36. minutě přišla další pohroma - samostatný únik dokázal Dastych zlikvidovat, ale následnou dorážku do prázdné brány už chytit nemohl, 0:2. 

Ve druhé půli chtěli Podolští vstřelit co nejdříve kontaktní branku, ale nápor byl jen optický a po vápno, do gólové šance se nemohli dostat. Naopak hosté využívali rychlých brejků a mohli rozhodnout, ale dvě gólovky dokázal Dastych vyrazit a dvakrát mířili mimo tři tyče. V 70. minutě se podařilo snížit Štočkovi, který vypíchl míč stoperovi a sám před brankářem rozvlnil síť, ale pro ofsajd gól neplatil! V 78. minutě už rozhodčím nezbylo, než gól uznat - po skrumáži se dostal ve vápně k míči Weinlich a jeho střílený centr usměrnil za bezmocného Šarocha Kupka - 1:2. Času na vyrovnání zbývalo ještě dost, jenže centry směřující do vápna dokázala obrana odvracet, ale většinou končily odmávaným ofsajdem nebo odpískaným útočným faulem. V 85. minutě se do vápna prodral Dvořák, bohužel si míč předkopl a vyběhnuvší brankář jej zkrotil. Rozhodčí uváděli diváky do varu svými nepřesnostmi po celý zápas, vrchol přišel v 89. minutě - neodpískaný faul na Štočka a následný třetí gól, kdy Vlasák využil nedomluvy obrany s brankářem a zvýšil na 1:3, rozpoutaly v hledišti velkou vlnu nevole.

Podolští hráči sice poděkovali fanouškům za podporu, ale radost v podobě bodového zisku jim opět neudělali. Výsledková mizérie se táhne celý podzim, alespoň nějaký bodík se pokusí Kobylky přivézt z nedělního zápasu v Plaňanech. Hraje se už od 14:00.

Branky: 78. Kupka - 18. Čemus z penalty, 36. Sladkovský, 89. Vlasák.

Sestava BP: Dastych - Tyšer, Cakl, Šálený, Skala (64. Jansa) - Fejfar, Štoček ml., Muller (60. Dvořák) - Tomáš Švadlenka, Kupka, Weinlich (86. Kubát).

Sestava Sadská: Šaroch - Pavel, Havlík M., Vlasák, Plot, Svoboda, Sladkovský, Michálek, Havlík T., Čemus, Dudla. Střídali: Sapezhko, Balaš.

Rozhodčí: Orálek Kamil - Boček Michal, Horák Matěj.

Diváků: 80.

Zpět