Kobylky nepotvrdily výhru z venku a doma podlehly Tuchorazi

24.05.2016 20:51

Bílé Podolí - Tuchoraz 2:3 (2:2)

Po výhře na půdě Zelenče přivítali Podolští na domácím hřišti soupeře z čela tabulky - čtvrtou Tuchoraz. Přestože domácí smazali dvoubrankové manko, na třetí gól odpovědět nedokázali.

Kdo přišel na zápas ve třetí minutě, tak nevěřil, že v úvodu byli domácí lepší a vypracovali si dvě gólové šance! Jenže Hájkovu pěknou střelu pod břevno brankář Matoušek vyrazil na roh, po kterém pálil Fejfar k tyči, ale brankář byl opět na místě. Z následného výkopu se dostal k míči Bereš a tvrdou střelou z vápna otevřel skóre - 0:1. Podolští byli z inkasované branky zaskočení, ale ve 12. minutě mohli vyrovnat - Fejfarův roh se dostal ke Chmelařovi, jehož ránu vyrazil Matoušek a na zadní tyči Semínkovi chyběly centimetry ke gólovému zakončení akce (viz video). Bohužel skóre se měnilo na druhé straně - v 17. minutě obrana nedůrazně odvrátila roh a Černý měl dostatek času prostoru na technické zakončení k tyči - 0:2. Podolští se nechtěli s tímto vývojem smířit a hnali se dopředu, ale po Švábově centru spadl Semínkův oblouček jen na břevno! Do třetice už se pravý bek Kobylek dočkal - ve 28. minutě po rohu Čakovského hlavou snížil na 1:2 (viz video). Hned vzápětí o sobě dali vědět hosté a Beran se musel otáčet při dvou velkých šancích, které zlikvidoval. Ve 40. minutě poslal Šváb dlouhý míč na rychlonohého Weilnicha, který utekl obráncům a střelou podél brankáře vyrovnal na 2:2.

Do druhé půle vstoupily oba týmy mnohem opatrněji a diváci se vyložených šancí nedočkali - hrálo se mezi oběma vápny s mírnou převahou Tuchorazi, která dokázala míč častěji držet na svých kopačkách. Až v 70. minutě hosté dobře zakombinovali na velkém vápně a Doksanský se štěstím dostal míč do sítě - 2:3. Podolští se snažili o vyrovnání a dlouhými míči za obranu si vytvořili tlak, ale Kupka, Švadlenka, ani Čakovský, jehož střelu do šibenice zázračně vyrazil Matoušek, vyrovnat nedokázali. V poslední minutě měl na hlavě remízu brankář Beran, který nejvýše vyskočil na roh, ale usměrnit míč do sítě nedokázal. Ze tří bodů se tak radovali hosté.

Alespoň bod si Podolští za bojovnost a stažení dvoubrankového manka zasloužili, ale soupeř prokázal, že ne náhodou bojuje o špici tabulky a už to není ta stará Tuchoraz, která bez pomoci rozhodčích, penalt a červených karet neumí sbírat body. Naopak všechny rozhodčí je třeba za objektivní výkon pochválit. Podolští si zkomplikovali dalšími mínusovými body cestu za záchranou, ale už v sobotu mají šanci na reparát, když přivítají znovu na svém hřišti Sadskou.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 29. Semínko, 41. Weinlich - 2. Bereš, 17. Černý, 70. Doksanský.

Sestava FC: Beran - Semínko, Kupka, Šálený, Martin Šváb - Hájek (67. Jelínek, 72. Lukáš Toman), Josef Fejfar, Čakovský, Chmelař - Weinlich, Tomáš Švadlenka. 

Sestava Tuchoraz: Matoušek - Trnka, Topol (87. Novák), Bereš, Bílek, Kolařík, Černý T., Černý J., Doksanský, Havránek, Vosecký.

Rozhodčí: Němeček - Mansour, Holakovská.

Diváků: 45.

Video:

šance Michala Semínka ve 12. minutě

gól Michala Semínka ve 29. minutě

šance Aleše Berana v 90. minutě

Zpět