Kobylky odjížděly ze Sadské s pěti brankami a dvěma zraněnými

04.06.2017 15:22

Sadská - Bílé Podolí 5:0 (1:0)

Podolští si chtěli užít zápas v Sadské podobně jako v Loučni, ale bohužel se Kobylkám nepodařilo vstřelit ani jednu branku a po pěti inkasovaných odjíždí ze Sadské s prázdnou. Navíc se v průběhu zápasu zranili Vamberský a Čakovský.

Ve velkém vedru se oba soupeři nikam nehnali a úvod byl vyrovnaný. V 10. minutě zahrozili domácí, kteří se po rychlé narážečce dostali až před Skokana, který však včas vyběhl a dobře zmenšil střelecký úhel. Jenže Podolští se nepoučili a z obdobné akce v 17. minutě inkasovali - Svoboda sám před brankářem otevřel skóre na 1:0. Do vápna domácích přiletělo několik nebezpečných centrů, ale vyložená šance z toho nebyla. Až ve 33. minutě vysunul Čakovský Švadlenku, jehož zakončení pod břevno vyrazil Šaroch na roh. Podolští byli v této fázi hry aktivnější a chtěli ještě do poločasu vyrovnat, ale Fejfarův trestný kop zastavila zeď a Netáhlovu střelu z vápna brankář chytil. Ve 41. minutě se míč dostal na zadní tyč ke Švadlenkovi, který sice síť rozvlnil, jenže jen z boku. Do kabin se šlo za stavu 1:0.

Podolští chtěli pokračovat v aktivní hře, vstřelit branku a dovést zápas alespoň do penalt, jenže bodové ambice vzaly za své hned v úvodu druhé půle. Ve 47. minutě domácí výborně sehráli přečislení a Lukavec neměl problém zakončit do prázdné brány - 2:0. V 52. minutě se dostal za obranu Plot a ani on nezaváhal - 3:0. No a v 61. minutě opět Lukavec využil nedůrazu obrany a se štěstím překonal Skokana - 4:0. O bodech bylo rozhodnuto a jen se čekalo, jaké bude skóre. Podolští se snažili alespoň o čestný úspěch, jenže z pološancí, které měli Vítek, Weinlich nebo Švadlenka skórovat nedokázali. Naopak domácí přidali ještě jednu branku, když další z brejků zastavil až penaltový faul, po kterém dal konečnou podobu výsledku Dvořák - 5:0.

Podolští se trochu obávali řezníků s píšťalkou, kteří v zápase s Liblicemi ukázali, že nemají žádné morální zábrany, ale tentokrát ani jednomu ze soupeřů o nic nešlo, takže se pískala rovina. O to větší je škoda, že Podolští nezvládli vstup do druhé půle a od 60. minuty se zápas jen dohrával bez nadějí na slušný výsledek. Podolští mají ještě dva zápasy na to, aby trochu vylepšili dojem z jarní části sezóny, která se Kobylkám příliš nedaří. V neděli se hraje doma proti rezervě Českého Brodu od 17 hodin.

Branky: 17. Svoboda, 54. Plot, 47. a 61. Lukavec, 83. Dvořák z penalty.

Sestava FC: Skokan - Vamberský (25. Vítek), Šálený, Šváb, Fejfar - Pulkert, Netáhlo, Čakovský (67. Weinlich), Hájek - Kupka, Švadlenka.

Sestava Sadská: Šaroch - Havlík, Kreische, Janiga, Plot (73. Dvořák), Fér, Svoboda, Melíšek, Lukavec, Cempírek, Hubáček.

Rozhodčí: Brožek - Asník, Brda.

Zpět