Kobylky potvrdily výhru z Milovic, Kutnou Horu porazily o tři branky

15.09.2013 20:35

Bílé Podolí - Kutná Hora B 3:0 (2:0)

Divácký rekord za několik posledních let padl v Bílém Podolí v zápase proti Kutné Hoře B. 150 diváků vidělo zajímavý zápas, který měli od začátku do konce pevně v rukou domácí fotbalisté. Díky třem brankám a dobré defenzivě z derby zaslouženě brali tři body. Do utkání v závěru zasáhl i trenér Kobylek Bohuslav Šváb, pro kterého měl zápas zvláštní příchuť, protože v Kutné Hoře dlouhá léta hrál a trénoval.

Domácí vstoupili do utkání lépe a zaskočili svěřence Pavla Dvořáka úvodní aktivitou, která vedla k první brance utkání. Už v 7. minutě si Brunclík na hranici vápna zpracoval míč a vyslal střelu na zadní tyč, která se před brankářem Stoupou na mokrém terénu sklouzla a zapadla do sítě - 1:0. Kutnohorští se po úvodním tlaku domácích připomněli ve 20. minutě, když Hačka vypálil z hranice vápna, jeho střela se otřela o záda bránícího Semínka, ale gólman Nečas zareagoval výborně a střelu vytáhl na roh. I nadále byl vidět útočný fotbal a druhou branku mohl přidat ve 27. minutě Šimon, který mohl do prázdné brány dorazit střelu Fejfara. Kutnohorský brankář se však stačil přemístit a podržet hostující tým ve hře. Ve 30. minutě se už skóre měnilo, když Antoš fauloval u rohového praporku a po Šimonově centru uklidil volný Jelínek hlavičkou míč do sítě (viz video) - 2:0. Za tohoto stavu šly oba týmy do kabin.

Cílem Kobylek bylo zlomit prokletí vstupu do začátku poločasu a pokusit se co nejdéle neinkasovat, případně přidat třetí branku. Kutnohorští si zřejmě v kabině vyříkali nedostatky ve hře a hned v 50. minutě mohl Vocel snížit, branku ale těsně minul. V 70. minutě trestaly Kobylky - přízemní centr Šimona našel na penaltě osamoceného Švadlenku, který se nemýlil a nadělil si tak dárek ke svým dvacátým narozeninám - 3:0. Sparta se nehodlala vzdát a v 75. minutě po rohovém kopu se málem radovali ze snížení, ale Mužátko vyhlavičkoval míč z brankové čáry. V 88. minutě se neujala ani střela Antoše z vápna, kterou Nečas robinzonádou vyrazil na roh. Po nastavení tří minut rozhodčí Bekešský foukl do píštaly naposledy a Podolští mohli začít oslavovat letošní druhé vítězství. Nechyběla ani tradiční děkovačka, domácí diváci byli s předvedeným výkonem spokojeni a tým vyprovázeli mohutným potleskem.

Po nevydařeném úvodu sezóny mají Podolští 6 bodů a do Jiren můžou jet s pocitem, že nemají co ztratit. Naopak Kutná Hora stále čeká na první vítězství v krajské soutěži a ani pomoc několika hráčů z kádru divizního áčka jí k bodům z Bílého Podolí nepomohla.

Fotogalerie: FC BP - Kutná Hora B

Branky: 7. Brunclík, 31. Jelínek, 70. Švadlenka

Sestava FC: Nečas - Kraus, M. Šváb, Semínko (75. Čakovský), Mužátko (80. Chmelař) - Šimon, Brunclík, Šálený, Fejfar - Jelínek, Švadlenka (88. B. Šváb).

Sestava Kutná Hora: Stoupa - Vodička, Kratochvíl (80. F. Nedvěd), Filipec, O. Nedvěd (20. Hulman) - Hačka, Král, Vocel, Kopecký (60. Lebeda) - Antoš, Kroutil (85. Pašiak).

Rozhodčí: Bekešský - Zdeněk, Holý.

Diváků: 150

Video:

gól Libora Jelínka na 2:0

Zpět