Kobylky potvrdily výhru z Pátku, doma si poradily s druhou Sadskou

08.11.2016 21:32

Bílé Podolí - Sadská 3:1 (2:1)

V deštivém nedělním odpoledni přijel do Bílého Podolí druhý tým tabulky - Sadská. Podolští doma na podzim už dvakrát odevzdali body soupeři, ale tentokrát proti favoritovi zabrali a po dvou brankách Vítka a jedné Fejfara slaví tři body.

Začalo se pěkně zostra - už v 5. minutě Kupka vystihl rozehrávku, vysunul do samostatného úniku Vítka, proti kterému vyběhl brankář Šaroch, ale domácí útočník byl u míče dříve a levačkou brankáře přeloboval - 1:0. V 10. minutě došlo k podobné situaci - míč dostal za obranu Jelínek, vyběhnuvší Šaroch jej na hranici velkého vápna srazil, čímž si vysloužil žlutou kartu a musel čelit přímému kopu Fejfara. Domácí záložník však zamířil těsně nad břevno. Ve 12. minutě se v obrovské šanci ocitli hosté, kteří vytvořili ve vápně závar, ze kterého čtyřikrát zakončovali, ale do sítě se díky Beranovi a obětavým zákrokům obránců míč nedostal. Jenže Podolští se nepoučili a ve 13. minutě bylo vyrovnáno - po špatném dostoupení hráčů se míč dostal k Hubáčkovi, který jej nechytatelně napálil pod břevno - 1:1. V 17. minutě se měnilo skóre potřetí - Švábův centr prodloužil Jelínek na Čakovského, jehož ideální zpětnou přihrávku uklidil z 10 metrů do sítě Fejfar - 2:1. Ve 25. minutě zkusil štěstí Semínko z 25 metrů, za jeho ránou se brankář jen ohlédl, ale bohužel se třepala jen síť za brankou. Ještě do poločasu mohl zvýšil vedení Vítek po Čakovského přihrávce, ale tentokrát si na Šarocha nepřišel. Poločas vyhráli domácí 2:1.

Ve druhé půli déšť ještě zesílil a bylo jasné, že diváci moc technického fotbalu neuvidí. Hosté se sice tlačili do útoku ve snaze o vyrovnání, ale obrana Kobylek pracovala dobře a do šance Sadskou nepustila. Naopak Podolští mohli navýšit náskok - v 60. minutě se Švadlenka uvolnil na vápně a z otočky poslal krásnou střelu do šibenice, ale brankář neméně krásnou robinzonádou míč vyrazil na roh. Po něm zakončoval nebezpečně Semínko, ale tentokrát ani Šaroch zasahovat nemusel. Na druhé straně se přece jenom Beran zapotil, když vyrazil střelu z vápna, a při následné dorážce využil Plot ofsajdového postavení, takže gól platit nemohl. V 77. minutě Netáhlo získal ve středu pole míč, posunul jej na Fejfara, jeho přihrávku Jelínek pustil na Vítka a ten podruhé v zápase přeloboval brankáře Sadské (viz video) - 3:1. Hosté se nechtěli vzdát a M. Svoboda v 80. minutě pořádně vystrašil Berana svým přímým kopem, ale domácí brankář míč stačil vyrazit na roh. Po něm měl obrovskou šanci L. Svoboda, ale naštěstí odkrytou bránu přestřelil. Podolští se ubránili a mohli slavit tři body po vítězství 3:1.

Hrstka věrných diváků, kterou od návštěvy zápasu neodradilo deštivé počasí, ani souběžně hrané divizní derby Čáslavi s Kutnou Horou, si mohla užít vítěznou děkovačku podruhé v řadě. Stejně jako proti Loučni dali Podolští základ výhře už v prvním poločase, který 2:1 vyhráli. Následovoala bojovnější druhá půle, ve které Kobylky svůj náskok uhájily a v závěru navýšily. Opět tak mohou jet k venkovnímu zápasu s čistou hlavou, v Českém Brodě nemají co ztratit. V domácích zápasech je Český Brod zatím suverénní - má plný počet bodů a průměr přes 6 vstřelených branek na zápas! Hraje se v neděli od 14 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 5. a 77. Vítek, 17. Fejfar - 13. Hubáček.  

Sestava FC: Beran - Kupka, Šálený, Semínko, Martin Šváb - Čakovský (73. Skala), Josef Fejfar, Netáhlo, Tomáš Švadlenka - Vítek, Jelínek (81. Hájek).

Sestava Sadská: Šaroch - Havlík, Janiga, Štěpán (59. Fér), Tolma - Kalina, L. Svoboda, M. Svoboda, Hubáček - Plot, Lugmajer.

Rozhodčí: Richtár - Pavlíková, Hes.

Diváků: 35.

Video:

gól Davida Vítka v 77. minutě

vítězná děkovačka

Zpět