Kobylky přivezly z Červených Peček povinné tři body, které oslavily na následné rozlučce

21.06.2017 20:58

Červené Pečky - Bílé Podolí 1:3 (1:2)

Podolští jeli na půdu sestupujících Červených Peček pro povinné tři body, díky kterým by alespoň částečně napravili nepovedené jaro. Zároveň na dálku bojovali s Liblicemi o desáté místo, které se díky vítězství podařilo získat.

Utkání začalo pěkně zostra a hned v 1. minutě vyrobili hosté chybu v rozehrávce, kterou naštěstí domácí nepotrestali. Ve 3. minutě se už měnilo skóre, ale na druhé straně - Netáhlo prokázal dobrou orientaci v malém vápně a prostřelil Peroutku - 0:1. Jenže hosté se neradovali dlouho. Už o minutu později si Hradílek naběhl na centr a hlavou přeloboval vyběhnuvšího brankáře - 1:1. Kdo čekal pokračování gólových hodů, byl zklamaný, protože v prvním poločase přišla už jen jedna branka. Ještě před ní mohl poslat hosty do vedení Vítek, který si ideálně naběhl na Kupkovu přihrávku za obranu, ale jeho střelu vyrazil Peroutka na roh. Ve 38. minutě se Vítek dobře uvolnil ve vápně a domácí obrana jej zastavila jen za cenu faulu, který z následné penalty potrestal Šálený - 1:2.

Ve druhém poločase už to nebylo ono - ve velkém vedru se hráčům nechtělo běhat a ani technické nepřesnosti na obou stranách tempu nepřidaly. Podolští chtěli pojistit výsledek třetí brankou, což se jim podařilo v 66. minutě, kdy si zopakovali spolupráci z první půle centrující Kupka a nabíhající Vítek, tentokrát s gólovým zakončením - 1:3. Podolští se uklidnili, ale domácí zbraně nesložili a předvedli několik akcí, které musela řešit hostující obrana nebo brankář Beran s vypětím všech sil. V 80. minutě Kupka vystihl rozehrávku a z úhlu postupoval sám na brankáře, byl ve vápně sražen a pískala se druhá penalta. Tentokrát se k ní postavil brankář Beran, jenže bránu minul! Následný rychlý protiútok proti prázdné bráně však Podolští dokázali zažehnat a skóre už se do konce zápasu nezměnilo.

Kobylky získaly na jaře pouhých 13 bodů, ale v kombinaci s podzimními 21 je to slušných 34 bodů. Ty stačily na konečné 10. místo, které podolští hráči na následné rozlučce řádně oslavili! Na druhou stranu je třeba si přiznat, že jarní krize nebyla vůbec příjemná a hráči musí udělat všechno pro to, aby se v budoucnu neopakovala. Letní příprava začíná v sobotu 15. července od 15 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 4. Hradílek - 3. Netáhlo, 38. z penalty Šálený, 66. Vítek.

Sestava FC: Beran - Josef Fejfar, Martin Šváb, Šálený, Kupka - Pulkert, Netáhlo, Tomáš Švadlenka, Hájek - Vítek, Jelínek (79. Weinlich).

Sestava Červené Pečky: Peroutka - Koubský, Šourek, Bílek, P. Podnecký - Svoboda Josef (85. Sýkora), T. Podnecký (75. Pospíšil), Hradílek, Svoboda Jaroslav (46. Hanousek) - Bulíř (46. Převrátil), Hanzl (46. Herout).

Rozhodčí: Meščan - Kuka, Skřivánková.

Zpět